Σειρά επαφών του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Σειρά επαφών του Υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Σε συνάντηση υψηλού επιπέδου, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης, παρευρέθηκε χθες ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες της 72ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

imagew-83

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε, επίσης, στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, όπου σε παρέμβασή του έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη ύπαρξης συλλογικής δράσης και διεθνούς συνεργασίας, στη βάση του διεθνούς δικαίου, προς επίτευξη των κοινών στόχων που θα συνδράμουν στην περαιτέρω ασφάλεια και ανάπτυξη στον χώρο της Γαλλοφωνίας.

Ο κ. Κασουλίδης εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία και στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην παρουσία του νέου Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Ghassan Salamé. Χαιρετίζοντας τον διορισμό του κ. Salamé, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει ο ΟΗΕ στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης στη Λιβύη.

Επίσης, ο κ. Κασουλίδης παρευρέθηκε σε δεξίωση προς τιμήν του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, την οποία παρέθεσε ο Πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Κογκρέσου Ronald S. Lauder.

 

Πηγή:ΚΥΠΕ