Σύμβουλους από το εξωτερικό φέρνει ο Αβέρωφ

Σύμβουλους από το εξωτερικό φέρνει ο Αβέρωφ

abe

Την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να γίνουν οι πρώτες ανακοινώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τις αλλαγές που προετοιμάζει για το κόμμα αλλά και για το ποιοι θα είναι οι στενοί του συνεργάτες. Σε μία προσπάθεια να υλοποιήσει το όραμα που παρέθεσε στο πανηγυρικό συνέδριο για την Κύπρο του 2030, κάνει ήδη επαφές με πρόσωπα που θα παίξουν τον δικό τους ρόλο στη νέα εποχή του κόμματος.

Ψηφιοποίηση και τεχνολογία
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει έρθει σε επαφή με τεχνοκράτες από το εξωτερικό, με στόχο να μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένους τομείς που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και γενικότερα την ψηφιοποίηση. Καθόλου τυχαίο άλλωστε το ότι κατά την ομιλία του το περασμένο Σάββατο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη αξιοποίησης της τεχνολογίας αλλά και της ψηφιοποίησης. Υπενθυμίζεται πως στις 4 Ιουλίου θα γίνει το καταστατικό συνέδριο του κόμματος και γι αυτό ακριβώς τον λόγο, το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, έχει αναθέσει σε επιτροπή την επεξεργασία και ετοιμασία εισηγήσεων με βάση και τις κατευθύνσεις που παρουσιάστηκαν στην ομιλία του Συναγερμικού Προέδρου.

Νέα πρόσωπα
Ποιοι όμως θα βρίσκονται στο πλευρό του Αβέρωφ Νεοφύτου; Πέραν των συμβούλων που θα ενισχύσουν την τεχνογνωσία του ΔΗΣΥ γύρω από συγκεκριμένα ζητήματα ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα και τους συνεργάτες του. Στο έμμισθο προσωπικό και στις διευθύνσεις δεν αναμένονται αλλαγές, πλην του ότι ο εκτελών χρέη γενικού διευθυντή Δημήτρης Στυλιανού θα αφυπηρετήσει και τη θέση του αναμένεται να πληρώσει ο εκτελών χρέη οργανωτικού Γιώργος Λυσανδρίδης. Αν και υπήρχε για ένα διάστημα η σκέψη όπως το γραφείο τύπου να λειτουργεί από μία ομάδα παρά από ένα πρόσωπο, όλα συγκλίνουν στο να αναλάβει τη θέση ο βουλευτής Λευκωσίας Δημήτρης Δημητρίου. Το αν θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες είναι ένα ζήτημα ανοικτό. Η ομάδα του Αβέρωφ Νεοφύτου αναμένεται να ενισχυθεί, καθώς όπως λέγεται μεταξύ των νέων προσώπων θα βρίσκεται και μία γυναίκα νομικός από τη Λεμεσό.

Στο άρμα και πρώην υπουργοί
Πέραν όμως από τα νέα πρόσωπα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου έχει ως στόχο να βελτιώσει τη λειτουργία του κόμματος, φέρνοντας κοντά πρώην υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός εξωτερικών θα αναλάβει όπως είπαμε στο παρελθόν την προεδρία του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης και ήδη στήνει το δικό του οργανόγραμμα. Στους σχεδιασμούς του Συναγερμικού προέδρου είναι και η αξιοποίηση του πρώην υπουργού άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί υπό ποία θέση και πώς.