Συνάντηση Μαλά – Τσίπρας στην Αθήνα

Συνάντηση Μαλά - Τσίπρας στην Αθήνα

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχε σήμερα στην Αθήνα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος, Σταύρος Μαλάς.

b_cna_t0818864d67f14f97809cd5facb617e64

Αλέξης Τσίπρας και Σταύρος Μαλάς συζήτησαν για μία περίπου ώρα τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου.

Συζητήθηκε για το θέμα του Κυπριακού

Αναφορικά με το Κυπριακό, διαπιστώθηκε συναντίληψη όσον αφορά τη βάση λύσης του Κυπριακού και τον επιδιωκόμενο στόχο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Παράλληλα, συζητήθηκαν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν μετά τις Προεδρικές προκειμένου να ανατραπεί η σημερινή στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις ενώ συμφώνησαν ότι βάση του διαλόγου είναι το πλαίσιο Γκουτέρες και το άτυπο έγγραφο για τον μηχανισμό εφαρμογής της λύσης.

Κατά την πρωινή συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα επιβεβαίωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του κ. Μαλά καθώς, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «αποτελεί εγγύηση ενότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά και εχέγγυο για τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό στη βάση ΔΔΟ».

«Σε μια δύσκολη περίοδο για το ευρωπαϊκό όραμα, όπου από τις συνέπειες της κρίσης παρακολουθούμε την ανάδυση μισαλλόδοξων, ρατσιστικών αντί-ευρωπαϊκών δυνάμεων, η επανένωση του νησιού σε μια Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία θα έστελνε το μήνυμα ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά, εργαζόμενοι από κοινού για μια Ευρώπη χωρίς τείχη, μίσος και ρατσισμό, για μια δίκαιη ανάπτυξη μακριά από τις πολιτικές λιτότητας που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Η υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και ο ΣΥΡΙΖΑ ολόψυχα βρίσκεται στο πλάι του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Το απόγευμα ο κ. Μαλάς επισκέφθηκε τη Μάνδρα όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση των κατοίκων και της περιοχής μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την Δυτική Αττική.

Στην Αθήνα, τον Σταύρο Μαλά συνόδευαν ο διεθνολόγος Τουμάζος Τσελεπής, η εκπρόσωπος τύπου του επιτελείου Ειρήνη Χαραλαμπίδου και ο επικεφαλής του επιτελείου Χρίστος Μέσης.