Συνάντηση με στελέχη της εταιρείας TOTAL για ΑΟΖ θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γαλλία – Συνάντηση και με Μακρόν

Συνάντηση με στελέχη της εταιρείας TOTAL για ΑΟΖ θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Γαλλία – Συνάντηση και με Μακρόν

Στο Παρίσι μεταβαίνει την Κυριακή (5/11) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, όπου τη Δευτέρα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

grtJtS2a3zKFmhbTs8j7-770x470

Τη συνάντηση αναμένεται να απασχολήσουν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Γαλλίας, με έμφαση σε θέματα Ενέργειας και Άμυνας, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, καθώς και περιφερειακά ζητήματα. Στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι θα προβούν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, θα έχει επίσης συνάντηση με στελέχη της εταιρείας TOTAL, η οποία δραστηριοποιείται στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί, επίσης, το Μουσείο του Λούβρου για να ξεναγηθεί στο χώρο όπου εκτίθεται συλλογή κυπριακών αρχαιοτήτων, ενώ θα παραθέσει συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η συνοδεία του θα επιστρέψουν στην Κύπρο νωρίς το πρωί της 7ης Νοεμβρίου.

 

tothemaonline.com