Συντονισμός Βουλής για το σκάνδαλο με τις τ/κ περιουσίες

Συντονισμός Βουλής για το σκάνδαλο με τις τ/κ περιουσίες
Η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών Ελένη Μαύρου ανέλαβε να συνεννοηθεί με τους Προέδρους των Επιτροπών Προσφύγων και Ελέγχου ως προς τη συζήτηση του θέματος της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών στη Βουλή μετά τις δημόσιες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου.
cache_846x3000_Analog_medium_239928_161472_2882017
Το θέμα απασχόλησε τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής και συγκεκριμένα το μέρος εκείνο της συνεδρίας που αφορούσε τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής. Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία, η κα. Μαύρου ανέφερε ότι «έχουμε συμφωνήσει στην Επιτροπή Εσωτερικών ότι το ευρύτερο θέμα της διαχείρισης των τ/κ περιουσιών χρειάζεται να συζητηθεί άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη και την ετοιμότητα του Υπουργού Εσωτερικών να το συζητήσει».
Σημείωσε ότι η συζήτηση θα αφορά το θεσμικό πλαίσιο, τη νομοθεσία και τη διαδικασία που ακολουθείται αλλά και τους μηχανισμούς ελέγχου που πρέπει να λειτουργούν.
Η κα. Μαύρου είπε ότι πιθανόν η συζήτηση να γίνει είτε σε κοινή συνεδρία αυτών των τριών Επιτροπών είτε σε μια από τις επιτροπές κάτι που θα προκύψει, όπως ανέφερε, μέσα από τις διαβουλεύσεις που θα ακολουθήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες με στόχο η συζήτηση του θέματος να γίνει εντός Σεπτεμβρίου.
reporter cy