Σκάνδαλο Novartis: Αίτημα για άνοιγμα λογαριασμού στην Κύπρο

Σκάνδαλο Novartis: Αίτημα για άνοιγμα λογαριασμού στην Κύπρο

nova

Το σκάνδαλο Novartis που συνταράσσει την Ελλάδα φαίνει πως «αγγίζει» και την Κύπρο, καθώς οι δικαστικές αρχές της χώρας υπέβαλλάν επίσημα αίτημα στην Κυπριακή Δημοκρατία για άνοιγμα ενός λογαριασμού σε κυπριακή τράπεζα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του philenews, το αίτημα για άνοιγμα του λογαριασμού στην Κύπρο δεν αφορούσε πολιτικό πρόσωπο.

 

Οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές υπέβαλλαν αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες για το σκάνδαλο.

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα στην Ελλάδα, όπως πληροφορείται το philenews, ούτε το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ούτε η Νομική Υπηρεσία, ούτε και η ΜΟΚΑΣ, έχουν λάβει κάποιο άλλο παρόμοι αίτημα από την Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε την Πέμπτη το βράδυ ο τηλεοπτικό σταθμός Σκάι στην Ελλάδα, τα αιτήματα των ελληνικών Αρχών για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες υποβλήθηκαν σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος προκειμένου να στοιχειοθετηθούν οι ατεκμηρίωτες καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.

Η εισαγγελία διαφθοράς που χειρίζεται την έρευνα παράλληλα, αναζητεί εξωχώριες εταιρίες και προσωπικά περιουσιακά στοιχεία εμπλεκόμενων στην υπόθεση.

Δικαστικές αρχές στην Ελλάδα εκτιμούν ότι λόγω της παραγραφής των αδικημάτων των πολιτικών, η δικογραφία θα επιστραφεί στη δικαιοσύνη.

Πηγή: skai.gr/ philenews