Στα Χνάρια των Ξένων

Στα Χνάρια των Ξένων

sta

Στα πλαίσια του Pop Up Festival 2017 το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη (NiMAC) και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος2017 παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Τhe Alien Trail/Στα Χνάρια των Ξένων” την Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου 2017 στις 19:30 στο NiMAC. Την έκθεση στηρίζει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο.

Η Κύπρος υπήρξε ανέκαθεν τόπος υποδοχής ξένων ταξιδιωτών. Με το πέρασμα του χρόνου, πολλοί από αυτούς αφομοιώθηκαν στην τοπική κοινωνία, ενώ άλλοι παραμένουν δίπλα μας, αθέατοι, ανώνυμοι, ξένοι. Ακολουθώντας τα χνάρια αυτών των ανθρώπων, το πρότζεκτ στοχεύει στην αποκάλυψη των προσώπων τους, στην ανάδειξη της παρουσίας τους και ενδεχομένως στην κοινωνική τους ένταξη. The Alien Trail / Στα Χνάρια των Ξένων, είναι ένα πρότζεκτ που δημιουργήθηκε από τον Νικόλα Ιορδάνου, προκειμένου να φέρει την ευαισθητοποίηση για τους μετανάστες και τους προσφύγες που ζουν στην Κύπρο. Πρόκειται για ένα έργο που έχει ως στόχο να εξετάσει και να παρουσιάσει στην Κυπριακή κοινωνία αυτές τις μειονοτικές ομάδες, έτσι ώστε να γίνουν ορατές, κατανοητές και να γίνουν αποδεκτές.

Στο πλαίσιο του πρότζεκτ, σημαντικοί φωτογράφοι από την Ευρώπη προσκαλούνται στην Κύπρο, ώστε να περιηγηθούν στις γειτονιές της και να ιστορήσουν με τις εικόνες τους, τις περιπέτειες ενός αθέατου κόσμου. Με τη σύμπραξη ανθρωπολόγων και εκπαιδευτικών, το έργο επιχειρεί να φωτίσει τα πρόσωπα όλων όσων μένουν στη σκιά αλλά και να συμβάλει, στο μέτρο του δυνατού, διαμέσου της φωτογραφίας, σε μια αληθινή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι φωτογράφοι Νίκος Οικονομόπουλος / Magnum από την Ελλάδα, Antoine d’Agata / Magnum από τη Γαλλία, Bieke Depoorter / Magnum από το Βέλγιο και ο Νικόλας Ιορδάνου από την Κύπρο.

Στο πρότζεκτ συμμετέχουν επίσης η εικαστικός/σκηνοθέτις Σύλβια Νικολαϊδου, η ανθρωπολόγος Ναντίνα Χριστοπούλου, η εκπαιδευτικός Τερέζα Μαρκίδου.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν οι Νικόλας Ιορδάνου και Σύλβια Νικολαΐδου.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο, 10:00 – 21:00

Από: Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2017
Μέχρι: Σάββατο, 30 Δεκεμβρίου, 2017
Ώρα: Δες Περιγραφή

Που

Παλιάς Ηλεκτρικής 19
ΛευκωσίαΛευκωσία 1016Κύπρος
Τηλέφωνο: 22797400