Στα δικαστήρια κατά Κασουλίδη ο τέως Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη

Στα δικαστήρια κατά Κασουλίδη ο τέως Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη
Στα δικαστήρια προσέφυγε, χωρίς ωστόσο να βρει το δίκιο του, ο τέως Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη Αντώνης Μανδρίτης, τον οποίο απομάκρυνε από τη θέση του ο Υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης, μετά από αρκετά παράπονα που έλαβε.
cache_846x3000_Analog_medium_270872_52647_17112017
Ο τέως Πρόξενος της χώρας μας στην ελληνική συμπρωτεύουσα φαίνεται να είχε κακή σχέση τόσο με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας αλλά και άλλους παράγοντες. Παρά το γεγονός πως του δόθηκε η ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί.
Ο κ. Μανδρίτης κατέφυγε στο διοικητικό δικαστήριο κατά της απόφασης του Κύπριου ΥΠΕΞ και υποστηρίζοντας πως δεν συμπληρώθηκαν τα τέσσερα χρόνια που θα έπρεπε να παραμείνει στην συγκεκριμένη θέση.
Το Δικαστήριο ωστόσο στην απόφαση του έκρινε πως είναι κυβερνητική πράξη η οποία φέγγει του αναθεωρητικού ελέγχου αφού ο εκάστοτε υπουργός έχει το δικαίωμα να τοποθετεί τους διπλωμάτες όπου ο ίδιος κρίνει. Επίσης το Δικαστήριο σημείωσε πως η τετραετία που επικαλείται ο κύριος Μανδρίτης είναι η μέγιστη και όχι η ελάχιστη περίοδος που μπορεί κάποιος διπλωμάτης να παραμείνει σε μια θέση.
Τέλος το δικαστήριο χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσφυγή του τέως Πρόξενου απορρίπτοντας της και επιδικάζοντας σε αυτόν τα δικαστικά έξοδα.
reporter cy