Στη Συνάντηση Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΕ ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ

Στη Συνάντηση Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων της ΕΕ ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και αποστολές της ΕΕ, οι οποίες αποσκοπούν στην προώθηση της ειρήνης, στην αποδιοργάνωση της παράνομης εμπορίας και διακίνησης ανθρώπων καθώς και στην πάταξη της πειρατείας, ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε την Τακτική Σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων.
cache_846x3000_Analog_medium_267897_500318_9112017 (1)
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, στη Σύνοδο, που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Νοεμβρίου 2017, στις Βρυξέλλες, συμμετείχε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης.
Πέραν των επιχειρήσεων, οι Αρχηγοί ενημερώθηκαν για την πορεία εφαρμογής του Σχεδίου Δράσης Εφαρμογής της Παγκόσμιας Στρατηγικής της ΕΕ στους τομείς Ασφάλειας και Άμυνας. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων για τη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία στον τομέα της Άμυνας (PESCO) και για τον Συντονισμένο Ετήσιο Απολογισμό της Άμυνας (CARD), πρωτοβουλίες οι οποίες θα επιτρέψουν στην Ένωση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ευρύ φάσμα προκλήσεων που έχει ενώπιον της και να προστατέψει την ασφάλεια και τα συμφέροντα των Ευρωπαίων πολιτών.
Επιπρόσθετα, οι Αρχηγοί συζήτησαν θέματα που αφορούν την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, καθώς και τη βελτίωση της συνεργασίας της ΕΕ με το ΝΑΤΟ.
Τέλος, οι Αρχηγοί εξέλεξαν ως επόμενο Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον Στρατηγό Claudio Graziano από την Ιταλία, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα από τον επόμενο Σεπτέμβριο. Η επόμενη Τακτική Σύνοδος θα διεξαχθεί το Μάιο του 2018.
ΚΥΠΕ