Στη τελική ευθεία η δίκη του παιδοκτόνου της Παραμύθας – Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση

Στη τελική ευθεία η δίκη του παιδοκτόνου της Παραμύθας – Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση
pai
Τις παραμονές της συμπλήρωσης δύο χρόνων από την διάπραξη του στυγερού εγκλήματος της Παραμύθας, ολοκληρώνεται στις 13 Οκτωβρίου ο κύκλος της κατάθεσης μαρτύρων της πολύκροτης δίκης, με την εξέταση και αντεξέταση των τελευταίων μαρτύρων κατηγορίας που επανακλητεύθηκαν από την υπεράσπιση.
Στις 18 Σεπτεμβρίου το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι έχει αποδειχθεί η εκ πρώτης όψεως υπόθεση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, εις βάρος του Τιμολέοντα Θεμιστοκλέους, ο οποίος κατηγορείται ότι στις 14 Οκτωβρίου του 2015, σκότωσε τον μικρότερο γιο του Οδυσσέα, πυροβολώντας τον μετά από διαπληκτισμό με το κυνηγητικό του όπλο.
Υπενθυμίζεται ότι ο παιδοκτόνος, αρνείται τη δολοφονία του γιου του ενώ με απίστευτο θράσος επιμένει στον ισχυρισμό του ότι τον άτυχο Οδυσσέα τον σκότωσε ο μεγαλύτερος του αδελφός, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όταν ο πατέρας του μετά από διαπληκτισμό με το 19χρονο, ανέσυρε κυνηγετικό όπλο και τον πυροβόλησε.
Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι τα δυο αδέλφια τσακώθηκαν μεταξύ τους και επενέβη για να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να εκπυρσοκροτήσει το όπλο, πλήττοντας τον άτυχο Οδυσσέα στην κοιλιακή χώρα.
Ο αδελφός του θύματος, σε προηγούμενη δικάσιμο, περιγράφοντας τα δραματικά γεγονότα ανέφερε ότι «ενώ έτρωγα, άκουσα τον παπά μου να φωνάζει του αδελφού μου να του δώσει τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Από τη συζήτηση κατάλαβα ότι ο αδελφός μου δεν του τα έδινε γιατί έπρεπε να πάει στο στρατόπεδό όπου υπηρετούσε. Αμέσως ο παπάς μου μπήκε στο δωμάτιό του και βγαίνοντας είπε: Εννά με κάμνετε ότι θέλετε; Εννά σε παίξω. Έτρεξα όμως δεν πρόλαβα. Όπως ήμουν πίσω του, τον είδα να παίζει τον αδελφό μου στην κοιλιά».