Στην Άγκυρα ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών

Στην Άγκυρα ο αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται στην Τουρκία η σημερινή επίσκεψη στην Άγκυρα του Αμερικανου ΥΠΕΞ Ρεξ Τίλερσον ο οποίος θα έχει πρώτο θέμα στην ατζέντα του το Συριακό. Για λόγους ασφαλείας η ακριβής ώρα άφιξής του στην Τουρκία δεν ανακοινώνεται, ωστόσο έχει ανακοινωθεί ότι απόψε στις 19.30 ώρα Τουρκίας (18.30 ώρα Κύπρου) θα συναντήσει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και αύριο το πρωί στις 11.00 ώρα Τουρκίας (10.00 ώρα Κύπρου) θα δώσει συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
cache_846x3000_Analog_medium_304894_445646_1522018
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα και αύριο θα κριθεί εάν οι δύο χώρες θα καταφέρουν να τα βρουν ή θα χαλάσουν εντελώς τις σχέσεις τους. Η βασική τους διαφορά είναι η επιχείρηση Μέμπιτς την οποία η Τουρκία επιμένει ότι θα διεξάγει μετά το τέλος της επιχείρησης Άφριν παρά την αντίθεση των Αμερικανών.
Η δεύτερη σημαντική συνάντηση είναι του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στο Βερολίνο με την Γερμανία Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ η οποία θα κρίνει τις γερμανοτουρκικές σχέσεις. “Ήρθε η ώρα  ανοίξουμε μια νέα σελίδα, θα συζητήσουμε όλα τα θέματα με την Καγκελάριο Μέρκελ. Η Γερμανία είναι η σπονδυλική στήλη της Ευρώπης. Η Τουρκία είναι η σπονδυλική στήλη της περιοχής. Ας ανοίξουμε μια νέα σελίδα. Ας ξεχάσουμε το παρελθόν, να κοιτάξουμε το μέλλον και να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις”, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού από το Βερολίνο.
ΚΥΠΕ