Στην Αθήνα την Παρασκευή ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής, Δ. Συλλούρης

By Andreas Andreou — February 06, 2018

Από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα γίνει δεκτός την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης. Οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν, μεταξύ άλλων θεμάτων, το Κυπριακό.

cache_846x3000_Analog_medium_301231_101256_622018

Στη συνέχεια, ο κ. Συλλούρης θα έχει συνάντηση στη Βουλή των Ελλήνων με τον Έλληνα ομόλογο του Νίκο Βούτση. Στο επίκεντρο θα βρεθεί το θέμα του Φακέλου της Κύπρου, όπως ανέφερε ο κ. Συλλούρης στην «Καθημερινή» Κύπρου, σημειώνοντας ότι το κύριο θέμα είναι η έκδοση του υλικού από τον Φάκελο της Κύπρου, η οποία μπορεί να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2018, ή νωρίτερα. Υπενθυμίζεται ότι αυτό είχε προαναγγελθεί από τον κ. Βούτση, κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Κύπρο, όταν παρέλαβε την ψηφιοποίηση των εγγράφων του Φακέλου, η οποία έγινε από την κυπριακή Βουλή. Επίσης, οι πρόεδροι των δύο Κοινοβουλίων θα συζητήσουν λεπτομέρειες κοινών δράσεων που θα οργανωθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Την Παρασκευή στις 19:00 ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής θα είναι ο ομιλητής σε εκδήλωση, που διοργανώνουν από κοινού η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας και η Πρεσβεία της κυπριακής Δημοκρατίας, στο «Σπίτι της Κύπρου» στην Αθήνα, με θέμα «ο ρόλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου στη σύγχρονη εποχή. Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

 

reporter cy

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

    Skip to toolbar