Στην Κύπρο ο Bοηθός Γ. Γ. του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις

Στην Κύπρο ο Bοηθός Γ. Γ. του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις

boi

Ο Bοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά, φθάνει αύριο στην Κύπρο για διήμερη επίσκεψη και θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους, τοπικές αρχές και εκπροσώπους των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ο κ. Λακρουά θα γίνει δεκτός από την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της Δύναμης, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ και από τον Διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Υποστράτηγο Μοχάμαντ Χουμαγιούν Καμπίρ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα συναντηθεί επίσης με μέλη της ειρηνευτικής δύναμης, μέλη της διπλωματικής κοινότητας, τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, ενώ θα μιλήσει και κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ανανέωσε τον περασμένο μήνα τη θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για άλλους έξι μήνες και ενέκρινε την υλοποίηση των συστάσεων του Γενικού Γραμματέα για στρατηγική αναθεώρηση, ώστε να διασφαλιστεί η βέλτιστη διαμόρφωση της Δύναμης για την εκπλήρωση των καθηκόντων που της ανατέθηκαν, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: reporter.com