Στην Κύπρο την άλλη εβδομάδα ο βοηθός ΓΓ των ΗΕ αρμόδιος για ειρηνευτικές επιχειρήσεις

Στην Κύπρο την άλλη εβδομάδα ο βοηθός ΓΓ των ΗΕ αρμόδιος για ειρηνευτικές επιχειρήσεις

Συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει ο βοηθός γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, αρμόδιος για τις ειρηνευτικές επιχειρήσεις, Ζαν Πιερ Λακρουά, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί στα μέσα της προσεχούς εβδομάδας την Κύπρο, για θέματα της αρμοδιότητάς του.

cache_846x3000_Analog_medium_307497_77321_2222018

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή στη Νέα Υόρκη, Αποστόλη Ζουπανιώτη, στόχος της επίσκεψης είναι η επίβλεψη της εφαρμογής της στρατηγικής αναθεώρησης της Ειρηνευτικής Δύναμης, η οποία αποφασίστηκε από το γενικό γραμματέα και επικυρώθηκε από το πρόσφατο ψήφισμα για την ανανέωση της θητείας της Δύναμης.

Ωστόσο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κύριος Λακρουά θα έχει και συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Παρότι η επίσκεψη δεν συνδέεται με την αποστολή των καλών υπηρεσιών του γενικού γραμματέα, θεωρείται βέβαιο ότι ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών θα μεταφέρει στον Αντόνιο Γκουτέρες, εκείνα που θα του πουν οι δύο ηγέτες για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ