Στην τελική ευθεία η υπόθεση Τράπεζας Κύπρου

Στην τελική ευθεία η υπόθεση Τράπεζας Κύπρου
tra
Με επιχειρήματα όπως ότι η υπόθεση αυτή δεν θα έπρεπε να είχε πάρει την δικαστική οδό, ότι το Δικαστήριο δεν μπορεί να βασιστεί στην μαρτυρία του βασικού μάρτυρα κατηγορίας Άλκη Πιερίδη, ότι δεν έχει παρουσιαστεί ούτε ίχνος μαρτυρίας που να αποδεικνύει ότι υπήρξε χειραγώγηση της αγοράςμ αλλά και ότι πρέπει για φυσικά πρόσωπα να αποδειχθεί το λεγόμενο “mens rea”, ο ένοχος νους δηλαδή των κατηγορουμένων, συνεχίστηκε η διαδικασία των τελικών αγορεύσεων στη υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πέντε πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των τελικών αγορεύσεων, εκτός από την Τράπεζα Κύπρου ως νομικό πρόσωπο, είναι οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης με κύρια κατηγορία αυτή της χειραγώγησης της αγοράς.
Η διαδικασία των τελικών αγορεύσεων συνεχίζεται με την αγόρευση του Ηλία Στεφάνου, δικηγόρου του Γιάννη Κυπρή, τη Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, στις 09.30. Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Πολίνα Ευθυβούλου αναμένεται να προβεί στην αγόρευσή της την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου στις 09.00.
Η 29η Σεπτεμβρίου η οποία είχε προηγουμένως οριστεί ως δικάσιμος, ακυρώθηκε. Όπως λέχθηκε, το Ανώτατο Δικαστήριο έχει δώσει στο Κακουργιοδικείο προθεσμία ως τις αρχές Νοεμβρίου για ολοκλήρωση της υπόθεσης αυτής, αφού έχει στην ουσία τερματιστεί η θητεία του Κακουργιοδικείου και στους τρεις δικαστές έχουν ήδη ανατεθεί νέα καθήκοντα.
Πηγή: reporter.com.cy