Στήριξη της Νέας Ζηλανδίας στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού

Στήριξη της Νέας Ζηλανδίας στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού

Τη στήριξη της Νέας Ζηλανδίας στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού εξέφρασε η Γενική Κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας Patsy Reddy, η οποία εξήρε ιδιαίτερα την ισχυρή δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τη διαδικασία των συνομιλιών.

imagew-153

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η κ. Reddy μιλούσε κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων από την `Υπατη Αρμοστή της Κύπρου στη Νέα Ζηλανδία Μάρθα Μαυρομμάτη, η οποία από την πλευρά της εξήρε τις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Νέας Ζηλανδίας και ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε ότι αφορά μία βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Επίσης διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη προς τη Γενική Κυβερνήτη και το λαό της Νέας Ζηλανδίας.

Η Γενική Κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας ανταπέδωσε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε ότι αφορά τη διαρκή ενδυνάμωση των σχέσεων Νέας Ζηλανδίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Γενική Κυβερνήτης εξέφρασε την εκτίμησή της προς την Κύπρο για τη συναφή υποστήριξη.

Τέλος, η Γενική Κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας εξέφρασε κάθε επιτυχία και υποστήριξη στο έργο της κ. Μαυρομμάτη ως νέας Ύπατης Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Νέα Ζηλανδία.

Πηγή: ΚΥΠΕ