Στις 22 Ιανουαρίου ξανά ενώπιον δικαστηρίου η υπόθεση Μπράουτερ

Στις 22 Ιανουαρίου ξανά ενώπιον δικαστηρίου η υπόθεση Μπράουτερ

ipo

Συνεχίστηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του εκζητούμενου από τη Ρωσία Μπίλ Μπράουτερ.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος καταχώρησε αίτηση, στο πλαίσιο αγωγής που καταχώρησε στα κυπριακά δικαστήρια, με την οποία ζητά την έκδοση απαγορευτικού διατάγματος με το οποίο να απαγορεύεται στην Κυπριακή Δημοκρατία να συνεργάζεται με τις ρωσικές αρχές σε σχέση με αυτή την υπόθεση, η οποία έχει λάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι ρωσικές αρχές είχαν υποβάλει αίτημα δικαστικής συνδρομής προς την Κύπρο, με το οποίο ζητούσαν από τις κυπριακές αρχές να τους δοθούν στοιχεία και πληροφορίες σε σχέση με λογαριασμούς δεκάδων offshore εταιρειών του Μπράουντερ, με έδρα την Κύπρο.

Η Νομική Υπηρεσία υπέβαλε ένσταση στην αίτηση για έκδοση ενός τέτοιου προσωρινού διατάγματος, προβάλλοντας τη νομική θέση ότι η Κύπρος δεν δικαιούται, με βάση τη σχετική νομοθεσία, να αρνηθεί τη συνεργασία με τη Ρωσία.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έδωσε χρόνο στην εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας μέχρι τις 22 Ιανουαρίου προκειμένου να μελετήσει το περιεχόμενο συμπληρωματικής  ένορκης δήλωσης ξένου δικηγόρου του κ. Μπράουντερ που κατέθεσε ο κ. Πουργουρίδης στο δικαστήριο και να υποβάλει τυχόν ένσταση.
Πηγή: reporter.com