Στο στόχαστρο του προέδρου Αναστασιάδη το γλωσσάρι: «Η κατοχή θα πάψει να είναι κατοχή όταν υπάρξει λύση του Κυπριακού»

Στο στόχαστρο του προέδρου Αναστασιάδη το γλωσσάρι: «Η κατοχή θα πάψει να είναι κατοχή όταν υπάρξει λύση του Κυπριακού»
«Η κατοχή θα πάψει να είναι κατοχή όταν υπάρξει λύση του Κυπριακού», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κληθείς να σχολιάσει το επίμαχο γλωσσάρι του ΟΑΣΕ για εναλλακτική απόδοση λέξεων και εκφράσεων που χρησιμοποιούνται από τους δημοσιογράφους στην Κύπρο όταν αναφέρονται στο Κυπριακό. 

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΡΙΚ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ανοιχτά τη διαφωνία του με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας πως το να προσπαθείς να εξωραΐσεις εγκλήματα δεν είναι ό,τι καλύτερο.

«Προκαλείς ενδεχόμενα τα αντίθετα συναισθήματα», επισήμανε. «Ορισμένες φορές, στην προσπάθεια να επιτύχουμε κάτι, ναρκοθετούμε εν τη ουσία τον στόχο που θέσαμε ότι θα υπηρετήσει μια ανάλογη ενέργεια», υπογράμμισε.

Ο Νίκος Αναστασιάδης δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ήταν υπό την ομπρέλα του ΟΑΣΕ, για να σημειώσει πως είναι αδόκιμο να προσπαθείς να λες την κατοχή βόρειο τμήμα ή να προσπαθείς να πεις πως δεν είναι κλεμμένες οι περιουσίες.

(reporter)