Τα τρία δεδομένα της Κυβέρνησης για το μπλόκο βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους

Τα τρία δεδομένα της Κυβέρνησης για το μπλόκο βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους

Για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με την απόφαση των κατοχικών αρχών όπως επιβάλλουν δασμούς σε προϊόντα που αποστέλλονται για τους εγκλωβισμένους, μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», του Τρίτου Προγράμματος του ραδιοφώνου ΡΙΚ.

cache_846x3000_Analog_medium_254856_95912_6102017

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε πως βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί ότι οι εγκλωβισμένοι θα παίρνουν όλα όσα θα χρειάζονται και δεν θα τους λείψει τίποτα.

«Από εκεί και πέρα, σίγουρα θα ληφθούν συγκεκριμένες και πολύ στοχευμένες ενέργειες, πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν είναι ψευδοκράτος ούτε παίρνει οδηγίες από τρίτα κράτη, και μοναδικός στόχος είναι ο τερματισμός της κατοχής και η επίλυση του Κυπριακού. Σημείωσε.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξήγησε πως η Κυβέρνηση θα κινηθεί μέσα σε αυτό το πλαίσιο με πολύ συγκεκριμένες ενέργειες, στοχευμένες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις με ομάδες και άτομα που πρωταγωνιστούν σε αυτές τις ενέργειες και δραστηριότητες, όπως τις βλέπουμε να εξελίσσονται στις κατεχόμενες περιοχές το τελευταίο διάστημα.

«Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε πριν από τη λήψη των εν λόγω ενεργειών. Θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον κ. Τουσκ, και ο λόγος είναι ότι στις 18 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλες, στην ημερήσια διάταξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπάρχει πλέον επίσημα συζήτηση του θέματος της ΕΕ και της Τουρκίας» είπε.

reporter cy