Τελικά άργησε αλλά… δεν «ξανά-χτύπησε» ο Φαίδων – Πάει καιρός…

Τελικά άργησε αλλά… δεν «ξανά-χτύπησε» ο Φαίδων – Πάει καιρός…

faidon

Πάει καιρός από την τελευταία φορά που έκανε την εμφάνιση του ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος αποκαλύπτοντας σκάνδαλα και προαναγγέλλοντας ότι θα κατονομάσει δημόσια πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτά…

Από τα τέλη Αυγούστου ο Δήμαρχος Πάφου επανήλθε στο προσκήνιο προβαίνοντας σε αποκαλύψεις για σκάνδαλα στα οποία ενέπλεξε επώνυμα πρόσωπα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Στις 2 Οκτωβρίου, ο κ. Φαίδωνας «ξανά-χτύπησε», καταγγέλλοντας ότι λήπτες του ΕΕΕ δεν είναι δικαιούχοι. Ωστόσο ήταν η τελευταία φορά που εμφανίστηκε με «δριμύ κατηγορώ».

Αρχή έκανε, με καταγγελίες που αφορούσαν Τουρκοκυπριακές περιουσίες σε Πάφο και Λάρνακα, «καρφώνοντας» ονομαστικά 12 πρόσωπα.  Ακολούθως προέβη σε κατάθεση στην αστυνομία ενώ ο ένας «στόχος» μετά τον άλλο ανακοίνωνε νομικά μέτρα εναντίον του κ. Φαίδωνα.

Μεταξύ άλλων, ο Φαίδωνας Φαίδωνος κατήγγειλε δημόσια ότι:

  • 4 πολιτικοί από ΔΗΣΥ, ΑΕΚΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ είχαν λάβει μίζες για το αντιπυραυλικό σύστημα ΤΟΡΜ-1.
  • 2 πολιτικοί αρχηγοί εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής. Στον αρχηγό του μεγάλου πολιτικού κόμματος, ο κ. Φαίδωνος, καταλογίζει ότι «κανόνισε» την ανάθεση έργου σε λατομείο σε επιχειρηματία ο οποίος ως αντάλλαγμα του ανακαίνισε δωρεάν την οικία του. Στον αρχηγό του μικρού πολιτικού κόμματος, ο Δήμαρχος Πάφου, καταλογίζει φοροδιαφυγή από αγορά γης από επιχειρηματία τον οποίο πλήρωσε με «μαύρα».
  • 2 τουλάχιστον λειτουργοί της πρεσβείας της Κύπρου στην Κίνα λαμβάνουν μίζες προκειμένου να αποστέλλουν Κινέζους στην Κύπρο για να παίρνουν διαβατήρια και μόνιμη κατοικία.
  • Πρέσβης της Κύπρου στο Παρίσι  έχει τρεις συνεργάτες στην Πάφο οι οποίοι «του μάζευαν αρχαία και ακολούθως του τα έστελναν και αυτός με τη σειρά του τα πωλούσε παίρνοντας χρήματα».
  • Επενδυτής στην Πάφο «δημιούργησε χρήματα μέσα από την παραγωγή ταινιών ερωτικού περιεχομένου» τονίζοντας πως ο συγκεκριμένος μπαινοβγαίνει στην Αρχιεπισκοπή.
  • Πρώην κατάδικος προσεγγίστηκε προκειμένου να εκτελέσει τις οδηγίες που έλαβε από άλλο πρόσωπο για να προβεί σε κακόβουλη ενέργεια εναντίον του. Παραδέχθηκε στην αστυνομία, κατονομάστηκε πρόσωπα αλλά δεν προχώρησε η υπόθεση.

Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Πάφου μίλησε για δυο πολιτικούς αρχηγούς που όπως ισχυρίζεται, εμπλέκονται σε υποθέσεις χρηματισμού και φοροδιαφυγής. Μετά τις αποκαλύψεις του, ο ένας πολιτικός αρχηγός μετά τον άλλον, ξεκαθάριζαν ότι ο κ. Φαίδωνος δεν αναφέρεται για αυτούς ενώ όλοι τον κάλεσαν να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα των δυο. Μάλιστα ο γ.γ του ΑΚΕΛ σε μια προσπάθεια να πείσει ότι δεν τον αφορούν οι καταγγελίες, άνοιξε τις πόρτες του εξοχικού του στις Πάνω Αρόδες.

Ο Δήμαρχος Πάφου είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα αποκαλύψει τα ονόματα των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο σχεδόν δυο μήνες αργότερα ακόμη δεν έκανε την εμφάνιση του. Άγνωστο βέβαια εάν ετοιμάζεται για να επιστρέψει δριμύτερος ή εάν έχει μεσολαβήσει κάτι άλλο, όπως για παράδειγμα να απειλήθηκε ή εάν τελικά έκανε πίσω λόγω των αγωγών που προανήγγειλαν πρόσωπα που ενέπλεξε.

Πηγή: reporter.com.cy