Θα περάσουν οι εκλογές και ακόμη θα συζητούν για τα ντιμπέιτ

Θα περάσουν οι εκλογές και ακόμη θα συζητούν για τα ντιμπέιτ

Σε σίριαλ χωρίς αρχή, μέση και τέλος και με τον κίνδυνο… να περάσουν οι προεδρικές εκλογές και ακόμα να συζητείται, εξελίσσεται το ζήτημα της διεξαγωγής πέραν του ενός τηλεοπτικού ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων για την Προεδρία της Δημοκρατίας. 

cache_846x3000_Analog_medium_285568_70557_27122017

Μέχρι στιγμής έχει καθοριστεί ένα ντιμπέιτ, στις 22 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των πέντε βασικών υποψηφίων. Ωστόσο, από πλευράς Γιώργου Λιλλήκα και του επιτελείου του παραμένει επιτακτικά στο τραπέζι το αίτημα για διεξαγωγή περισσότερων θεματικών τηλεοπτικών ελεύθερων συζητήσεων και όχι παράλληλων μονολόγων.

Σχετική επιστολή απέστειλε την περασμένη βδομάδα ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα Ανδρέας Αποστόλου προς τον επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου Χρύση Παντελίδη, διά της οποίας προτείνεται η συνυπογραφή κοινής επιστολής όλων των επιτελείων προς τα τηλεοπτικά κανάλια που να κινείται προς την προαναφερθείσα κατεύθυνση.

Συναφώς, στην επιστολή του ο κ. Αποστόλου επικαλείται θετικές προς τούτο δηλώσεις εκπροσώπων όλων των επιτελείων, καθώς και δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Νίκου Χριστοδουλίδη ότι «εμείς θέλουμε να γίνει πραγματική συζήτηση και διάλογος μεταξύ των υποψηφίων, ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι αναποφάσιστοι. Όμως υπάρχουν αντιδράσεις και αυτές δεν είναι από το Προεδρικό».

Στην απαντητική επιστολή του προς τον Ανδρέα Αποστόλου, ο Χρύσης Παντελίδης αναφέρει πως ο Νικόλας Παπαδόπουλος είναι πρόθυμος να λάβει μέρος σε τηλεοπτικές συζητήσεις, οσεσδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, αρκεί να λαμβάνει μέρος σε αυτές και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Χρύσης Παντελίδης, υπενθυμίζοντας ότι μια τέτοια τηλεοπτική συζήτηση έχει ήδη οριστεί για τις 22 Ιανουαρίου, υπογραμμίζει πως εναπόκειται στον Νίκο Αναστασιάδη να ξεκαθαρίσει εάν αποδέχεται να λάβει μέρος και σε άλλες.

Σε σημερινές του δηλώσεις εξάλλου, ο επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, κατηγόρησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι κρύβεται, αρνούμενος- όπως ισχυρίστηκε- το δημόσιο διάλογο με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

«Αποφεύγει τις ζωντανές συνεντεύξεις και περιορίζεται μόνο σε προεκλογικά πυροτεχνήματα, οπτικογραφημένες εκπομπές και κόψιμο κορδελών», ανέφερε ο Χρύσης Παντελίδης.

 

reporter cy