Θέμα ημερών η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

Θέμα ημερών η επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα

O πρώτος Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα μετά από 65 χρόνια θα είναι ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Χακάν Τσαβούσογλου.
cache_846x3000_Analog_medium_273489_143692_23112017
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Ανατολού ανέφερε πως η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή ημερομηνία, και ότι θα έχει συμπληρωματικό χαρακτήρα των προηγούμενων επαφών στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, μεταξύ των δύο χωρών που θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο είπε ότι υπάρχουν τρία συγκεκριμένα θέματα που θα συζητηθούν.

Το πρώτο αφορά στα δρομολόγια επιβατηγών πλοίων από τη Σμύρνη στη Θεσσαλονίκη, το δεύτερο στην κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής ταχείας αμαξοστοιχίας από την Κωνσταντινούπολη στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τρίτο στην κατασκευή διασυνοριακής γέφυρας ανάμεσα στους τελωνειακούς σταθμούς των Κήπων και των Ιψάλων.

Ο Χακάν Τσαβούσογλου δήλωσε πως η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Ερντογάν στην Ελλάδα θα αναβαθμίσει τις σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Υπενθύμισε δε ότι αρχές του Νοέμβρη, ο ίδιος επισκέφτηκε την γενέτειρά του, Κομοτηνή και στο πλαίσιο της επίσκεψης του πραγματοποίησε επαφές σε Αθήνα και Δυτική Θράκη.