Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις εκφράζει στήριξη στην υποψηφιότητα Μαλά

Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις εκφράζει στήριξη στην υποψηφιότητα Μαλά
Το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις εκφράζει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά.
cache_846x3000_Analog_medium_299174_43095_3112018
Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Κίνημα αναφέρει πως η ρητή και κατηγορηματική δημόσια δήλωση του υποψήφιου Πρόεδρου κ. Μαλά ότι επί προεδρίας του κανένας δανειολήπτης που έχει ως εξασφάλιση την πρώτη κατοικία θα βρεθεί στο δρόμο, εκφράζει πλήρως τις πάγιες και διαχρονικές θέσεις του.
Εκφράζει, επίσης, “τη βεβαιότητα που πηγάζει από τις επαφές που είχε μαζί του, ότι μια κυβέρνηση υπό την προεδρία του κ. Μαλά θα προωθήσει όλες τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις με τρόπο που θα προστατεύεται αποτελεσματικά η πρώτη κατοικία από τις εκποιήσεις.
«Δεν μας διαφεύγει το γεγονός ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος ανέπεμψε την πρόταση νόμου που προστάτευε την κύρια  κατοικία μέχρι 350.000 ευρώ και που έδωσε ουσιαστικά όλα τα εργαλεία στις τράπεζες για εκποιήσεις με τις όσο το δυνατό γρηγορότερες διαδικασίες», αναφέρει το Κίνημα, προσθέτοντας ότι ευθυγραμμίζεται  πλήρως με τη δημόσια  διαβεβαίωση του κ. Μαλά ότι η δημιουργία ενός Φορέα Ανάληψης των Μη εξυπηρετούμενων Δανείων που αφορούν την πρώτη κατοικία θα πρέπει να διαπνέεται από κοινωνική ευαισθησία  και με τρόπο που να κατοχυρώνεται το ανθρώπινο δικαίωμα στη στέγη.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ