Το νέο περίπλοκο συγκεχυμένο σκηνικό στη Συρία

Το νέο περίπλοκο συγκεχυμένο σκηνικό στη Συρία

siria

ι υπερδυνάμεις που εμπλέκονται στο πολεμικό σκηνικό της Συρίας ανταλλάζουν για άλλη μια φορά ευθύνες για τα όσα εκτυλίχθηκαν τα τελευταία τρία 24ωρα στη Συρία.

ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΥΡΙΑ

Μεγάλο Σάββατο: Επίθεση με χημικά; 

Όλα άρχισαν το Μεγάλο Σάββατο όταν η Γούτα δέχθηκε επίθεση. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH) θα αναφέρει:

«Έντεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών 5 παιδιά, υπέστησαν ασφυξία, έπειτα από μια αεροπορική επιδρομή του καθεστώτος στα βόρεια περίχωρα της Ντούμας»

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας φέρεται να είχε εξαπολύσει επίθεση εναντίον του τελευταίου θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα, ενώ διασώστες καταγγέλλουν πως πρόκειται για επίθεση με αέριο χλωρίου.

Παρόμοιες μαρτυρίες κατέγραψαν τα Λευκά Κράνη και η ΜΚΟ Syrian American Medical Society (SAMS).

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας διέψευσαν ότι ο κυβερνητικός στρατός εξαπέλυσε χημική επίθεση και πρόσθεσαν ότι οι αντάρτες στη Ντούμα βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης και διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις.

Οι εικόνες που καταγράφουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης από την επίθεση είναι τραγικές. Παιδιά μεταφέρονται εσπευσμένα στα νοσοκομεία και δέχονται τις πρώτες βοήθειες καθώς είναι τα κύρια θύματα της επίθεσης.

Κυριακή του Πάσχα: Τραμπ: Θα πληρώσουν

Η πρώτη αντίδραση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ήρθε από το Twitter μια μέρα μετά.

«Πολλοί νεκροί, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, στην άμυαλη ΧΗΜΙΚΗ επίθεση στη Συρία. Ο πρόεδρος Πούτιν, η Ρωσία και το Ιράν είναι υπεύθυνοι γιατί υποστηρίζουν το Ζώο Άσαντ. Μεγάλο τίμημα θα πρέπει να πληρώσει. Η περιοχή της θηριωδίας είναι κλειδωμένη και περικυκλωμένη από τον Συριακό Στρατό, κάνοντάς την εντελώς απρόσιτη στον έξω κόσμο»

Πηγή: alphanews.live.com