ΤΩΡΑ: Πέπλο ομίχλης πάνω από την Κύπρο

ΤΩΡΑ: Πέπλο ομίχλης πάνω από την Κύπρο

omi

Πυκνή ομίχλη επικρατεί σε όλες τις επαρχίες, τόσο στις αστικές περιοχές, όσο και κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας – Λάρνακας, Λάρνακας – Αμμοχώστου, Λευκωσίας – Λεμεσού και Λεμεσού – Πάφου, με αποτέλεσμα η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς να είναι περιορισμένη.

2

3

4

Η αστυνομία καλεί τους οδηγούς όπως κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, τηρούν απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο τους όχημα και έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

5

6

7

8

9

Οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας

Χαλαρή βαροβαθµίδα επηρεάζει την περιοχή. Στην ατµόσφαιρα θα παρατηρείται αραιή σκόνη µέχρι και την Πέµπτη. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νωρίς το πρωί αναµένεται τοπική οµίχλη και χαµηλή νέφωση, στο εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια, που σύντοµα θα διαλυθούν. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ και παροδικά κατά τόπους µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα παράλια και στους 16 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί αραιή οµίχλη ή και χαµηλή νέφωση. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά µέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 9 στα παράλια και στους 6 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ από αργά το απόγευµα θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή.

Την Πέµπτη και την Παρασκευή θα παρατηρούνται κατά διαστήµατα αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά µικρή άνοδο.

 

Εργασίες στο οδικό δίκτυο

 

Στο μεταξύ, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας θα διεξάγονται σήμερα, μεταξύ των ωρών 9:00 – 17:30, εργασίες επιδιόρθωσης της γέφυρας του ποταμού Αλυκού. Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα κλείσει η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία σε τμήμα μήκους 700 μέτρων περίπου. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις άλλες δύο λωρίδες.

Γενικότερα στο οδικό δίκτυο δεν παρουσιάζεται οποιοδήποτε άλλο σοβαρό πρόβλημα, Ωστόσο προτρέπονται όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους να τηρούν πάντοτε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να συμμορφώνονται με τα σήματα Τροχαίας.

Όλες οι αλλαγές στο οδικό δίκτυο γίνονται άμεσα στην κατηγορία ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ στο Application της Αστυνομίας Κύπρου, καθώς επίσης στη νέα ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com και στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Αστυνομίας.

Πηγή : reporter.com