Τρεις καταδικασθέντες βρέθηκαν από «περιέργεια» στις Χαλεπιανές όπου υπήρχε ένα κιλό κοκαΐνη

Τρεις καταδικασθέντες βρέθηκαν από «περιέργεια» στις Χαλεπιανές όπου υπήρχε ένα κιλό κοκαΐνη
kako
Τρία άτομα που καταδικάστηκαν και εκτίουν ποινή φυλάκισης στις κεντρικές φυλακές από το 2015, σχετικά με υπόθεση ναρκωτικών, έδωσαν απίστευτες δικαιολογίες στο Εφετείο για τους λόγους που βρέθηκαν στο απομακρυσμένο χωράφι στην περιοχή Χαλεπιανές, όπου βρέθηκε ένα κιλό κοκαΐνη.
Οι δικαιολογίες φυσικά δεν έπεισαν ούτε το Εφετείο, ούτε το Κακουργιοδικείο το οποίο τους καταδίκασε σε 3 ½ χρόνια φυλάκισης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα του Κακουργιοδικείου, οι τρεις από τους τέσσερις καταδικασθέντες μετέβησαν σε απομακρυσμένο, ανηφορικό, δύσβατο και αδιέξοδο δρόμο, ο  οποίος καλύπτεται από δέντρα και άγρια βλάστηση. Στο σημείο ακριβώς εκείνο, ο πρώην κατηγορούμενος 1 έκρυψε ένα κιλό κοκαΐνη κάτω από ελαστικό εγκαταλειμμένου αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αφού συνελήφθησαν στο σημείο από την αστυνομία, σε διάφορα σημεία των ανακρίσεων οι κατηγορούμενοι 2-4 έδιναν διάφορες εξηγήσεις και δικαιολογίες για τον λόγο που βρέθηκα όλοι στο απομακρυσμένο χωράφι. Οι δικαιολογίες αυτές θεωρήθηκαν από το Κακουργιοδικείο αβάσιμες, ανυπόστατες, ψευδείς και παράλογες.
Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος 2 είπε ότι βρέθηκε εκεί από περιέργεια, ο κατηγορούμενος 3 ότι έφθασε στο σημείο χωρίς να το καταλάβει και ο κατηγορούμενος 4 ότι βρέθηκε εκεί επειδή ακολουθούσε την πορεία του κατηγορούμενου 2.
Οι πιο πάνω δικαιολογίες, σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία δεν έπεισαν τον Εφετείο, το ποίο επικύρωσε την καταδικαστική απόφαση ενώ, σ΄ ότι αφορά τις ποινές που ήταν μεταξύ 3 και 3 ½ χρόνων, έκρινε πως επίσης δεν παρεχόταν έδαφος για να επέμβαση του.
Πηγή: reporter.com