Τρεις Ρωσίδες με παράνομο εμπόρευμα – Τις «έκαψε» ο ανιχνευτής

Τρεις Ρωσίδες με παράνομο εμπόρευμα – Τις «έκαψε» ο ανιχνευτής

so

Σήμερα, 31 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 07:20, κατά τη διάρκεια του ακτινοδιαγνωστικού ελέγχου των επιβατών της πτήσης SV5701, η οποία έφθασε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας από την Μόσχα, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων, εντόπισαν μεγάλη ποσότητα αδασμοαφορολογήτων τσιγάρων στις αποσκευές τριών γυναικών Ρωσικής καταγωγής.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε συνολική ποσότητα 301 συσκευασιών των 200 τεμαχίων τσιγάρα (299 Χ 200 τεμάχια μάρκας NZ GOLD και 2 Χ 200 τεμάχια μάρκας KORONA), συνολικής δασμοφορολογικής επιβάρυνσης € 7.500 περίπου.

Οι εν λόγω επιβάτιδες συνελήφθησαν για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράλειψης δήλωσης, της παράνομης κατοχής αδασμοαφορολογήτων ειδών και της δόλιας αποφυγής καταβολής δασμών και φόρων, ποσότητας 102, 99 και 100 συσκευασιών των 200 τεμαχίων η κάθε μία αντίστοιχα και η εν λόγω ποσότητα κατασχέθηκε από το Τμήμα Τελωνείων.
Ακολούθως, οι τρείς επιβάτιδες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου εξασφαλίστηκε διάταγμα προφυλάκισής τους για δύο μέρες.
Το Τμήμα Τελωνείων διερευνά την υπόθεση.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι, ο κάθε επιβάτης που φτάνει στη Κύπρο από χώρα μη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης δικαιούται να μεταφέρει στις αποσκευές του για ιδίαν χρήση ποσότητα μίας συσκευασίας των 200 τεμαχίων τσιγάρα ή 250 γραμμάρια καπνού.

Το Τμήμα Τελωνείων θα συνεχίσει τους ελέγχους για τη διασφάλιση της τήρησης της νομοθεσίας που εμπίπτει στις αρμοδιότητές του.
Πηγή: reporter.com