Β. Παπαδόπουλος: Ωμή παρέμβαση Ακιντζί στις εκλογές της Κ.Δ.

Β. Παπαδόπουλος: Ωμή παρέμβαση Ακιντζί στις εκλογές της Κ.Δ.
Η τουρκοκυπριακή πλευρά απέσυρε τον χάρτη για το εδαφικό που κατέθεσε κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για το Κυπριακό, ύστερα από απαίτηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.
cache_846x3000_Analog_medium_299625_74886_122018

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Μπαρίς Μπουρτζού, εκπρόσωπος του Ακιντζί, δήλωσε ότι μετά το Κραν Μοντάνα, η ελληνοκυπριακή πλευρά ανακοίνωσε ότι απέσυρε όλες τις προτάσεις της και στη συνέχεια ο Ακιντζί είπε στα Ηνωμένα Έθνη ότι αποσύρεται ο χάρτης που είχε καταθέσει ο ίδιος και ζήτησε όπως του επιστραφεί.

Όπως είπε ο Μπουρτζού, ο χάρτης επιστράφηκε στον Ακιντζί το Δεκέμβριο, στην παρουσία της διαπραγματευτικής του ομάδας, και ως εκ τούτου δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι για το εδαφικό.

Είπε, επίσης, ότι οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν για έξι θέματα και πρόσθεσε ότι τίποτα δεν είναι συμφωνημένο έως ότου συμφωνηθούν όλα.

 

«Ο Ακιντζί παρεμβαίνει απροκάλυπτα στις δικές μας προεδρικές εκλογές προσπαθώντας να επηρεάσει το αποτέλεσμα, ο Άντρος Κυπριανού διαρρέει (ημιτελή) πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου. Για να δούμε τι άλλο θα δούμε μέχρι την Κυριακή…», ήταν η πρώτη αντίδραση από πλευράς Προεδρικού, προερχόμενη από τον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλη Σοφοκλέους.
«Ας αναρωτηθεί ο κάθε ψηφοφόρος την Κυριακή στην κάλπη γιατί επιχείρησε τέτοια ωμή παρέμβαση στις εκλογές της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Μ. Ακιντζί, αποσύροντας δυο μέρες πριν την δεύτερη Κυριακή τον χάρτη της τ/κ πλευράς με αστεία δικαιολογία», έγραψε στο twitter ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος.
reporter cy