Βγαίνει και από πάνω ο Κυριακίδης που σκότωσε τον Στέφανο – Στην αντεπίθεση η Εισαγγελία

Βγαίνει και από πάνω ο Κυριακίδης που σκότωσε τον Στέφανο –  Στην αντεπίθεση η Εισαγγελία
agge
Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση του θανατηφόρου τροχαίου, που συγκλόνισε το παγκύπριο τον Οκτώβριου 2015, με θύμα τον 25χρονο Στέφανο Γεωργίου από το Κολόσσι.
Ο Κυριακίδης, ο 50χρονος οδηγός που σκότωσε τον Στέφανο, ήταν αντιμέτωπος με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και κρίθηκε ένοχος για το θανατηφόρο δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε στη Λεμεσό και ως εκ τούτου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 χρόνων.
Η  Νομική Υπηρεσία υποβάλλει έφεση κατά της ποινής που επιβλήθηκε στον Κυριακίδη αφού κρίνει ότι τα 6 χρόνια που του επιβλήθηκαν δεν είναι ικανοποιητικά για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στο οποίο κρίθηκε ένοχος.
Την ίδια ώρα έφεση υποβάλλει και ο Κυριακίδης επιμένοντας στην θέση του, ότι δεν είχε την πρόθεση να σκοτώσει τον Στέφανο ενώ, ασκεί έφεση και κατά της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας.
Υπενθυμίζεται ότι ήταν η πρώτη φορά που κατηγορημένος για θανατηφόρο ήρθε αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και η ποινή που το επιβλήθηκε είναι η μεγαλύτερη που επιβλήθηκε σε κατηγορούμενο για τροχαίο δυστύχημα.
 
Όχημα… φονικό όπλο
Στην απόφαση του το δικαστήριο όπου τον έκρινε ένοχο, τόνισε ότι ο Κυριακίδης «μετέτρεψε το αυτοκίνητό του σε εν κινήσει φονικό όπλο» ενώ χαρακτήρισε την συμπεριφορά του «εγκληματική».
Ο 50χρονος, όπως είχε αναφέρει στην απόφαση του το δικαστήριο, οδήγησε το όχημα του με πολύ μεγάλη και άκρως επικίνδυνη ταχύτητα στον παραλιακό δρόμο, παρέλειψε να σταματήσει στα φώτα τροχαίας στη συμβολή των δρόμων και χωρίς να κάνει οποιανδήποτε προσπάθεια να αποφύγει τη σύγκρουση, είτε μειώνοντας ταχύτητα, είτε χρησιμοποιώντας διπλανές λωρίδες, προσέκρουσε στο όχημα του 25χρονου που ήταν νόμιμα σταματημένο στα φώτα τροχαίας.
Η βιαιότητα της σύγκρουσης καταγράφεται μέσα από τις μαρτυρίες και τις εκθέσεις που τέθηκαν ενώπιον του Κακουργιοδικείου, καθώς το  όχημα του θύματος εκτινάχθηκε σε απόσταση 33 μέτρων και προσέκρουσε σε πάσσαλο της ηλεκτρικής και σε φώτα τροχαίας, τα οποία μάλιστα «ξεριζώθηκαν και εκτινάχθηκαν σε απόσταση πέραν των 20 μέτρων», ενώ το όχημα του κατηγορούμενου ακινητοποιήθηκε σε απόσταση 41 μέτρων περίπου από το σημείο της πρόσκρουσης.«Μακάρι να ήμουν εγώ εκείνος που έφυγε»

Κατά την αγόρευση του δικηγόρου του για μετριασμό της ποινής του, κατά την προηγούμενη δικάσιμο, προέβαλε τη θέση ότι ο 50χρονος δεν οδήγησε σκόπιμα το όχημα εναντίον του Στέφανου ενώ επικαλέστηκε την άμεση παραδοχή και μεταμέλεια του.
Επίσης, σημείωσε ότι έχασε τους γονείς του σε ηλικία 14 ετών και μεγάλωσε με τα δυο μεγαλύτερα του αδέλφια που έκαναν χρήση ναρκωτικών.
«Ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου» δήλωσε για την χρήση ναρκωτικών ενώ σε ότι αφορά το γεγονός ότι παρέσυρε στον θάνατο τον άτυχο Στέφανο, ανέφερε «μακάρι να ήμουν εγώ εκείνος που έφυγε».
Πηγή: reporter.com.cy