Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί στο Λας Βέγκας-Ταυτοποιήθηκε ο δράστης

Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί στο Λας Βέγκας-Ταυτοποιήθηκε ο δράστης
Ξεπέρασαν τους 50 οι νεκροί και τους 200 οι τραυματίες από την ένοπλη επίθεση στο Λας Βέγκας.

2

6

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στην κεντρική λεωφόρο του Λας Βέγκας (the Strip) είναι νεκρός, ανακοίνωσε νωρίτερα ο σερίφης της πόλης, σημειώνοντας πως έδρασε μόνος, ανοίγοντας πυρ σε συναυλία μουσικής country.

3

5

Η αστυνομία συνέλαβε τον ύποπτο ως δράστη της επίθεσης στο Λας Βέγκας στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay, όπου και πέθανε, είπε ο σερίφης, ενώ αναζητείται μία γυναίκα που ταξίδευε με τον ύποπτο πριν από την επίθεση με το όνομα Marilou Danley.
4
Οι αρχές περιέγραψαν τον δράστη ως «μοναχικό λύκο», χωρίς γνωστές διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρά του παραμένουν άγνωστα. Στο δωμάτιο του δράστη στο ξενοδοχείο βρέθηκαν πολλά όπλα, ενώ αστυνομικοί έχουν φθάσει στο σπίτι του στο Mesquite της Nεβάδα και ετοιμάζονται να το κάνουν «φύλλο και φτερό». Σύμφωνα με το NBC ο Πάντοκ είχε βεβαρημένο ποινικό μητρώο κι ήταν γνωστός στην αστυνομία της Νεβάδα.

Ο σερίφης του Λας Βέγκας, Τζόε Λομπάρντο, είπε ότι βρέθηκε και μια γυναίκα που αναζητούσαν οι αρχές ως πιθανή «συγκάτοικο» του Πάντοκ καθώς και τα δύο οχήματα του δράστη.

Ο Λομπάρντο δεν αποκάλυψε αν η 62χρονη Μαριλού Ντάνλεϊ είναι ύποπτη για εμπλοκή στην επίθεση, αλλά την χαρακτήρισε «συνεργό.»

Στο λογαριασμό της στο LinkedIn η Ντάνλεϊ, από το Ρίνο της Νεβάδα, περιγράφει εαυτήν ως επαγγελματία του τζόγου και των καζίνο. Ενώ στο προφίλ της στο Facebook δηλώνει «περήφανη μητέρα και γιαγιά που ζει τη ζωή της στο έπακρον.»

Οι επιθεωρητές της αστυνομίας που ερευνούν το μακελειό λένε ότι δεν αντιμετωπίζουν ως πράξη τρομοκρατίας. Ωστόσο, σύμφωνα με την νομοθεσία της Πολιτείας, «πράξη τρομοκρατίας είναι κάθε πράξη που περιλαμβάνει την χρήση ή την απόπειρα χρήσης σαμποτάζ, βίας με την πρόθεση να προκαλέσει μεγάλη σωματική βλάβη ή θανάτους στον πληθυσμό.»

reporter cy