Ζητά διορισμό ανεξάρτητου λειτουργού για την υπόθεση Λοϊζίδου ο Κληρίδης

Ζητά διορισμό ανεξάρτητου λειτουργού για την υπόθεση Λοϊζίδου ο Κληρίδης

zita

Ο Γενικός Εισαγγελέας. της Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα επιστολή στο Υπουργικό Συμβούλιο ζητώντας του σύμφωνα με τον περί Δημόσιας Υπηρεσίας νόμο να ορίσει ερευνώντα λειτουργό για εξέταση ενδεχομένου διάπραξης πειθαρχικών αδικημάτων από την Εισαγγελέα κα Ελ. Λοιζίδου όσον αφορά την ηλεκτρονική της αλληλογραφία με ρωσικές αρχές.

Ζήτησε επίσης από τον Αρχηγό Αστυνομίας την ποινική διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης ποινικών αδικημάτων για υποκλοπή και δημοσίευση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο ίδιος ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σε χθεσινή ανακοινώση του ο Γενικός Εισαγγελέας άφησε εκτεθειμένη την κ. Λοϊζίδου θέτοντας θέμα ενδεχόμενης παράνομης υποκλοπής και τονίζει ότι προκύπτουν σοβαρά θέματα από τους χειρισμούς της ανώτερης λειτουργού.

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του, ο Κώστας Κληρίδης ενημέρωσε για τη μετακίνηση της κ. Λοϊζίδου ενώ διέταξε την έναρξη αστυνομικής έρευνας.

Η εν λόγω ανακοίνωση αναφέρει πως ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε επίσης “την εξέταση του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε πειθαρχικού αδικήματος από την Εισαγγελέα με βάση τις πρόνοιες του περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμου” .

Επίσης αποφάσισε “την έναρξη αστυνομικής έρευνας για το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων σε σχέση με την φερόμενη υποκλοπή και την δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εισαγγελέως, εφόσον τόσο η υποκλοπή όσο και η δημοσιοποίηση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων χωρίς να τηρηθούν οι πρόνοιες του νόμου, συνιστούν ποινικό αδίκημα”.

Πηγή: reporter.com