Ζητά τα ρέστα το ψευδοκράτος για τον έποικο που εισήλθε παράνομα στις Ελεύθερες περιοχές

Ζητά τα ρέστα το ψευδοκράτος για τον έποικο που εισήλθε παράνομα στις Ελεύθερες περιοχές

resta

Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η συμπεριφορά την οποία υπέστη ο Τούρκος υπήκοος από τον Ε/κ αστυνομικό με το αιτιολογικό ότι δεν πραγματοποίησε τη διαδικασία διέλευσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το «υπουργείο εξωτερικών» που ζητεί όπως μετά την ολοκλήρωση να επιστρέψει το πρόσωπο αυτό στο ψευδοκράτος.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη γραπτή ανακοίνωση το «υπεξ» χαρακτηρίζει απάνθρωπες τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το περιστατικό και τον ξυλοδαρμό από τον Ε/κ αστυνομικό και προσθέτει ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η χρήση βίας.

Σημειώνει ότι το περιστατικό έγινε την Πέμπτη, 31 Αυγούστου και παρά το ότι ήταν η περίοδος του Κουρμπάν Μπαϊράμ «έγιναν με τα ΗΕ οι απαραίτητες επίσημες συνομιλίες» και παρακολουθούν τη διαδικασία που αφορά το εν λόγω πρόσωπο. Αναφέρει ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχαν σήμερα, το εν λόγω πρόσωπο οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για είσοδο στη χώρα με παράνομο τρόπο και αντίσταση στη σύλληψη, τέθηκε υπό κράτηση και λήφθηκε η απόφαση να απελαθεί.

Το εν λόγω πρόσωπο, συνεχίζει η ανακοίνωση του «υπεξ», διαμαρτυρήθηκε σήμερα στο Δικαστήριο για βία και ξυλοδαρμό και δόθηκε η εντολή να διερευνηθεί το παράπονό του. Μέχρι τότε, προστίθεται, το άτομο αυτό θα παραμείνει υπό κράτηση, χωρίς να απελαθεί.

Το «υπουργείο εξωτερικών» καταλήγει λέγοντας ότι περιμένει πως θα τιμωρηθεί ο Ε/κ αστυνομικός που χρησιμοποίησε απάνθρωπη βία και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ο Τούρκος πολίτης θα παραδοθεί στο ψευδοκράτος.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Κίπρις, ο συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής για το έγκλημα, Χακί Τζελάλ Ονέν ανέφερε ότι παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων από την αρχή. Στις 31 Αυγούστου, είπε, ο εν λόγω Τούρκος υπήκοος με τον Τ/κ γαμπρό του θέλησαν να περάσουν από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας στο «νότο». Στον γαμπρό του δόθηκε άδεια να περάσει, αλλά στον ίδιο όχι επειδή δεν ήταν Τουρκοκύπριος, πρόσθεσε ο Ονέν, λέγοντας ότι παρ’ όλα αυτά το εν λόγω πρόσωπο συνέχισε να οδηγεί το ποδήλατό του προς τον «νότο».

Η αστυνομία (της Κυπριακής Δημοκρατίας), συνέχισε ο Ονέν, έτρεξε πίσω από τον 60χρονο και τον συνέλαβε κάπου κοντά στον αστυνομικό σταθμό Πύλης Πάφου. Το πρόσωπο αυτό αντιστάθηκε στη σύλληψη, ανέφερε ο Τ/κ συμπρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής, και η αστυνομία προχώρησε με δυσκολία στη σύλληψη.

Πηγή: reporter.com.cy