10 Χαρακτηριστικά των αληθινών φίλων!

10 Χαρακτηριστικά των αληθινών φίλων!

Η λέξη «φίλος» χρησιμοποιείται τόσο συχνά, που πλέον έχουμε ξεχάσει τη σημασία της – ή μάλλον, την έχουμε παρεξηγήσει, όπως και τις περισσότερες ανθρώπινες σχέσεις. Υπάρχουν κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά των αληθινών φίλων, που αν δεν τα διαθέτουν, μάλλον ανήκουν περισσότερο στην κατηγορία «παρέα» παρά «φίλοι». Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι λοιπόν για το ρόλο τους στη ζωή μας.

 

Ποια είναι τα γνωρίσματα των πραγματικών φίλων;

1. Κρατούν τα μυστικά σου

parea filon

Μια από τις βασικές αρχές της πραγματικής φιλίας είναι η εμπιστοσύνη. Όταν λοιπόν μοιράζεσαι κάτι που δεν θα το έλεγες σε κάποιον άλλον, ο αληθινός φίλος το σέβεται και δεν το κυκλοφορεί παραέξω, ακόμα κι αν είναι δύσκολο. Αν εξαιρέσουμε μερικές σοβαρές περιστάσεις, το να του πεις ένα μυστικό θα είναι σαν να μην το είπες σε κανέναν!

2. Ακούν ό,τι κι αν έχεις να τους πεις

koritsia files

Κάποιοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως καλοί ακροατές, άσχετα με αυτόν που έχουν απέναντί τους. Ακόμα όμως κι αν δεν είναι τέτοιος τύπος, ένας αληθινός φίλος θα ακούσει με πραγματικό ενδιαφέρον και κατανόηση αυτά που έχεις να εκφράσεις. Είτε είναι θετικά είτε αρνητικά, κρατούν λίγη ή πολλή ώρα, θα βρίσκεται πάντα εκεί και θα δώσει όλη του την προσοχή.

3. Δε μαλώνετε με το παραμικρό

agkalia filwn

Οι καβγάδες είναι κάτι γενικά πολύ υγιές σε οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση. Αν όμως νοιάζεσαι για τον άλλον, επιδιώκεις να μη μαλώνετε και να χαλάτε τις καρδιές σας, τουλάχιστον εάν δεν υπάρχει λόγος. Ακόμα κι αν διαφωνήσετε, εκφράζεις την άποψή σου με σεβασμό και χωρίς να είσαι κακοπροαίρετος, διότι πολύ απλά δεν θέλεις να φθείρεις τον άλλον.

4. Σε ενθαρρύνουν

volta sto dasos

‘Ενας αληθινός φίλος θα σου δώσει κουράγιο για το οτιδήποτε και θα σου τονίσει τα προτερήματά σου όταν νιώθεις πως τα έχει ξεχάσει. Όσο για τις αδυναμίες σου, θα σου τις επισημάνει χωρίς όμως να σε ακυρώνει, μαζί με κατανόηση και τρόπους βελτίωσης. Ποτέ δεν σου κόβει τα φτερά και φροντίζει να σε απογειώνει στο μέγιστο, πάντα με ειλικρίνεια.

5. Παραμένουν πιστοί

kales files

Οι αληθινοί φίλοι ξέρουν πόσο σημαντική είναι μια φιλία και δεν την παρατάνε εύκολα. Ακόμα κι αν υπάρχουν δυσκολίες μεταξύ σας ή στις γύρω συνθήκες, δεν θα σε ξεγράψουν εύκολα και σε διατηρούν στην ομάδα των σημαντικότερων ατόμων στη ζωή τους. Με άλλα λόγια, παραμένουν απόλυτα πιστοί στη σχέση που έχετε.