4 λάθη που κάνετε στην ενυδάτωση του οργανισμού

4 λάθη που κάνετε στην ενυδάτωση του οργανισμού

Η ενυδάτωση είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός. Και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες την έχουμε ακόμα πιο πολύ ανάγκη. Και τώρα θα σκεφτείτε πως το μόνο που αρκεί για να ενυδατώσουμε το σώμα μας είναι να πίνουμε αρκετά υγρά. Κι όμως κάνετε λάθος γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται. Σίγουρα το νερό συμβάλει στο να μην αφυδατωθούμε, όμως υπάρχουν κάποια λάθη που κάνουμε και τελικά δεν ενυδατωνόμαστε σωστά. Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά, ώστε την επόμενη φορά να τα αποφύγετε.

Λάθος # 1: Επιμένετε πως πρέπει να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Καταρχάς οι ανάγκες μας σε υγρά εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το φύλο, η ηλικία, η δραστηριότητα, οι θερμίδες αλλά και η θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συνιστά στην πραγματικότητα 11,4 φλιτζάνια την ημέρα και δεδομένου ότι μπορείτε να ενυδατωθείτε και από τα τρόφιμα, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά (ένα μήλο, για παράδειγμα, μπορεί να προσφέρει ένα φλιτζάνι νερό) ίσως να μην χρειάζεται να καταναλώνετε τόσο πολύ νερό.

Λάθος # 2: Πίνετε νερό μόνο κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας αλλά όχι πριν. Για να ενυδατωθείτε σωστά πρέπει να πιείτε νερό όχι μόνο όταν γυμνάζεστε αλλά και πριν πάτε στο γυμναστήριο.

Λάθος # 3: Περιμένετε να διψάσετε για να πιείτε νερό. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να πίνετε υγρά πριν νιώσετε ότι διψάτε, διαφορετικά είστε ήδη αφυδατωμένοι. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, ώστε να κρατάτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο.

Λάθος # 4: Αποφεύγετε ποτά όπως ο καφές και το τσάι. Επικρατεί μια πεποίθηση ότι ο καφές και το τσάι σας αφυδατώνουν λόγω της καφεΐνης που περιέχουν. Όμως αυτό είναι ένας μύθος, γιατί ενώ η καφεΐνη μπορεί να είναι διουρητική και να προκαλεί απώλεια υγρών, παράλληλα σας ενυδατώνει.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την απόλαυση του E-provoli.com. Επιλέγοντας να συνεχίσετε την περιήγηση, αποδέχεστε αυτομάτως τη χρήση των cookies.