5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ

5 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ

Μπορεί να μην έχετε ποτέ ξανά δίκιο μετά το γάμο σας, αλλά τουλάχιστον θα έχετε μάθει 5 βασικά πράγματα για το ντύσιμο σας!
Μην περιμένετε τη τελευταία στιγμή να κάνετε ολοκληρωμένη πρόβα στο γαμπριάτικο κοστούμι σας. Δύο μέρες νωρίτερα, ντυθείτε κανονικά, ώστε να είστε σίγουρος ότι το παντελόνι είναι σωστά στριφωμένο, ότι όλα τα κουμπιά είναι και θα παραμείνουν στη θέση τους, ότι οι κάλτσες σας είναι στη σωστή απόχρωση και ότι το πουκάμισο δεν τραβάει πουθενά.

Μην ξεχάσετε τα πόδια σας. Δεν είναι μύθος ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που κοιτάνε οι γυναίκες είναι τα παπούτσια. Αγοράστε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια από λουστρίνι. Δοκιμάστε τα ώστε να είστε σίγουρος  ότι είναι μαλακά και δε θα σας χτυπήσουν και πηγαίνετε τα στο τσαγκάρη να σας βάλει σόλα για να μην γλιστρήσετε ανεβαίνοντας (ή κατεβαίνοντας) τα σκαλιά της εκκλησίας! Τέλος, μην ξεχάσετε ότι οι κάλτσες σας πρέπει να είναι στο ίδιο χρώμα με το παντελόνι σας.

Ανάλογα το κοστούμι του γάμου σας και το πουκάμισο, το μέγεθος σας μπορεί να αλλάξει. Μην αγοράσετε κάτι αν δεν το δοκιμάσετε, ή μη στείλετεμε ένα παλιό σας πουκάμισοκάποιον να σας αγοράσει ένα καινούργιο πουκάμισο. Όσο καλά και αν ξέρετε να μετράτε το μέγεθος σας, δεν είναι αρκετά καλά ή σωστά!

Έχετε πρόβλημα να βρείτε ποια είναι η πάνω και ποια η κάτω πλευρά στο ζωνάρι σας και φοβάστε ότι θα το βάλετε ανάποδα? Να θυμάστε ότι οι ευγενείς βάζανε τα εισιτήρια του θεάτρου στις πιέτες από το ζωνάρι που φορούσανε. Άρα όταν το φορέσετε, βεβαιωθείτε ότι οι πιέτες είναι προς τα πάνω.

Μπορεί να μην είχατε δώσει ποτέ σημασία στο υλικό από το οποίο είναι τα πουκάμισα και τα κοστούμια που φοράτε, αλλά τώρα είναι καιρός να ενδιαφερθείτε. Θα ξοδέψετε αρκετά λεφτά στο κοστούμι που θα φορέσετε στο γάμο σας, γιατί να μην το κρατήσετε για πολλά ακόμη χρόνια (κοστούμι είναι άλλωστε όχι νυφικό!). Το σωστό γαμπριάτικο κοστούμι θα πρέπει εκτός από το να στρώνει και να δείχνει καλά πάνω σας, πρέπει να έχει και καλή ποιότητα για να μην τσαλακώνει με το που θα σας αγκαλιάσουν, να μην ξεχειλώσει και σακουλιάσει με το που θα καθίσετε και το πιο σημαντικό να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις όταν θα αρχίσετε να ιδρώνετε από τον πολύ χορό!

 

Πηγη:weddingtales.gr