ΑΕΚ: Αρχή με Πετροκούπ Μολδαβίας

ΑΕΚ: Αρχή με Πετροκούπ Μολδαβίας

Τον πρώτο τους φετινό αντίπαλο έμαθαν οι περσινοί δευτεραθλητές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την προσπάθεια για επιστροφή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ από τον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Το πρώτο από τα τέσσερα εμπόδια θα είναι η Πετροκούπ με τους Λαρνακείς να αντιμετωπίζουν τους Μολδαβούς στις 9 και 16 Ιουλίου, μη έχοντας αντιμετωπίσει στο παρελθόν ομάδα από την εν λόγω χώρα.

Ταυτότητα

Το πρωτάθλημα Μολδαβίας βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά από 13 στροφές, η προσεχής αντίπαλος της ΑΕΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 22 βαθμούς, προερχόμενη από εντός έδρας επιτυχία με σκορ 4-1 επί της Σπεράντα στις 15 Ιουνίου. Η φετινή της παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ προέκυψε μετά την κατάληψη της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος ισοβαθμώντας με τη Μιλσάμι στους 45 βαθμούς, μένοντας όμως 18 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την πρωταθλήτρια Σερίφ. Οι μοναδικοί εγχώριοι τίτλοι στο παλμαρέ της Πετροκούπ είναι τα δύο πρωταθλήματα δεύτερης κατηγορίας τα οποία κατέκτησε το 2005 και το 2014, γεγονός το οποίο έχει περιορίσει εις το ελάχιστον και τις ευρωπαϊκές της εμπειρίες.

Ευρώπη

Η φετινή παρουσία στο Γιουρόπα Λιγκ θα είναι μόλις η δεύτερη στην ιστορία του συλλόγου της Μολδαβίας, καταφέρνοντας όμως να το πράξει για δεύτερη σερί σεζόν. Ουσιαστικά έχει δώσει όλο κι όλο έναν αγώνα εκτός συνόρων με αντίπαλο την Όσιζεκ Κροατίας από την οποίαν απέσπασε τιμητική εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 1-1 ενώ εκτός έδρας έχασε με 2-1 γνωρίζοντας τον αποκλεισμό.