ΑΕΚ: Το σκηνικό και τα χρονικά περιθώρια με Λαρένα και Κάσες

ΑΕΚ: Το σκηνικό και τα χρονικά περιθώρια με Λαρένα και Κάσες

Η υπόθεση παραμονής του Νάτσο Κάσες και του Χόρχε Λαρένα στο ρόστερ των δευτεραθλητών εξακολουθεί να παραμένει ανοικτή καθώς δεν έχει προκύψει οποιοδήποτε νεότερο όσον αφορά το σκεπτικό του Άντερ Μουρίγιο. Πέρσι τέτοια περίοδο, ο Βάσκος απολάμβανε την κατάκτηση του κυπέλλου της σεζόν 2017-2018 έχοντας ως συμποδοσφαιριστές τους δύο Ισπανούς και πλέον καλείται να καθορίσει τη μοίρα τους, τουλάχιστον όσον αφορά τη συνέχιση της καριέρας του φορώντας κιτρινοπράσινα.

Ο πρώτος επίσημος αγώνας της ΑΕΚ θα είναι στις 11 Ιουλίου για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου, δηλαδή σε κάτι λιγότερο από τρεις εβδομάδες. Από τη μια, υπάρχει η ευελιξία πόρευσης με δίδυμο τους Λουίς Σάστρε και Έκτορ Χέφελ στη μεσαία γραμμή στα πρώτα στάδια της νέας σεζόν, ωστόσο από την άλλη απαιτείται ο εξοπλισμός του Ιμανόλ Ιδιακέθ με επιλογές στον άξονα.

Όσον αφορά τον Νάτσο Κάσες, πρόθεση του Άντερ Μουρίγιο είναι να του προσφέρει συμβόλαιο με μειωμένες απολάβες και έτσι το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στην πλευρά του ποδοσφαιριστή. Ο Ισπανός μέσος κουβάλησε στην Κύπρο εμπειρίες από την πρώτη κατηγορίας της χώρας του με τη φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν, ωστόσο δεν κατάφερε να μονιμοποιηθεί στη βασική εντεκάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα, στις δύο προηγούμενες σεζόν.

Από την άλλη πλευρά, ο Χόρχε Λαρένα είναι στη δύση της καριέρας του και οι φετινοί αριθμοί μαρτυρούν την μείωση των αντοχών του με 2155 αγωνιστικά λεπτά και τρία γκολ στο θεσμό του πρωταθλήματος, απολογισμός ο οποίος είναι και ο φτωχότερος από το 2014 και έπειτα. Σημαντικό δε στατιστικό είναι και το γεγονός ότι από τις 25 φορές που πήρε φανέλα βασικού, τις 12 υποχώρησε στον πάγκο με αποτέλεσμα τα φετινά ενενηντάλεπτα να είναι λιγοστά.