Ανελκύστηκε το σκάφος που βυθίστηκε στη Ξυλοφάγου

Ανελκύστηκε το σκάφος που βυθίστηκε στη Ξυλοφάγου

Ανελκύστηκε το πρωί από ιδιωτική εταιρεία την οποία εκμίσθωσαν οι Βρετανικές Βάσεις Δεκέλειας, το σκάφος αναψυχής στο οποίο επέβαινε η Νίκη Χριστοφίδη, 60 χρόνων από το Λυθροδόντα η οποία έχασε τη ζωή της όταν αυτό λόγω θαλασσοταραχής ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή «Κόκκινος Γκρεμός» της Ξυλοφάγου και βυθίστηκε.

Οπως ανέφερε ο βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Δεκέλειας Αντρέας Πιτσιλλίδης «σήμερα η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων συνεχίζει τις έρευνες για το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Ξυλοφάγου. Σήμερα στις 8 το πρωί άρχισε η επιχείρηση ανέλκυσης του σκάφους» η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 10 και το σκάφος θα μεταφερθεί στον Αστυνομικό Σταθμό Δεκέλειας.

Πρόσθεσε ότι «οι εξετάσεις θα συνεχιστούν τόσο από το Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν. Η Αστυνομία των Βάσεων συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων» για να καταλήξουμε στα αίτια του θανατηφόρου θαλάσσιου ατυχήματος.