Ανοίγει τα χαρτιά του ο Διονύσης Διονυσίου ενώπιον Ερευνητικής Επιτροπής

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Διονύσης Διονυσίου ενώπιον Ερευνητικής Επιτροπής

Eνώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής ανοίγει τα χαρτιά του σήμερα ο Διονύσης Διονυσίου, το όνομα του οποίου αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στις μαρτυρίες για την κατάρρευση της Συνεργατικής Τράπεζας.

Ο προϊστάμενος της Μονάδας για τη Διαχείριση της συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, αναμένεται να δώσει μια μακροσκελή κατάθεση και να απαντήσει σχετικά με τα όσα έχουν αναφερθεί για το ρόλο που είχε στην τράπεζα μέχρι και για τον έξτρα μισθό που φέρεται να λάμβανε.

 

Στο πρόσωπο του κ. Διονυσίου, είχε αναφερθεί ιδιαίτερα ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, κάνοντας λόγο για εμμονές κατά της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και πολιτικό λόμπι.

Κατά τη σημερινή διαδικασία αναμένεται να καταθέσουν επίσης οι Αντώνιος Αχιλλεούδης (Διευθύνων Σύμβουλος Axia Ventures Group Ltd) και Νίκος Μιχαηλάς (Διευθύνων Σύμβουλος Δήμητρα Επενδυτική Δημόσια ΛΤΔ).

 

Υπενθυμίζεται πως Πρόεδρος της Ερευνητικής Επιτροπής είναι ο Γεώργιος Αρέστης, πρώην Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου, τέως Δικαστής στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, και νυν Δικαστής στο Διεθνές Δικαστήριο του Κατάρ και μέλη ο Γεώργιος Χαραλάμπους, οικονομολόγος πρώην Υποδιευθυντής του Τμήματος Οικονομικών Μελετών της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, πρώην Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, πρώην Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Αναπτύξεως και πρώην Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου και ο Γιώργος Γεωργίου, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Bank Κύπρου, πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου και του Εργοδοτικού Συνδέσμου Τραπεζών.