Απόδραση σε 10 ταβερνάκια στην εξοχή

Απόδραση σε 10 ταβερνάκια στην εξοχή

Για μονοήμερες γευστικές αποδράσεις για νόστιμο φαγητό, κυπριακό μεζέ και καθαρό αέρα

10 προτάσεις για καλή ταβέρνα στο χωριό όπου μπορείς να βρεθείς το σαββατοκύριακο.

Βαβατσινιά
Πρόκειται για μια κυπριακή ταβέρνα η οποία μας υπενθυμίζει παραδοσιακή κουζίνα και κυπριακή φιλοξενία! Κυριακές και αργίες σερβίρει πλούσιο μεζέ, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κεφτέδες, σαλάτα, κολοκύθια με αβγά, χοντρά μακαρόνια με αναρή και χαλούμι, κουπέπια, ξυλοφουρνιστό λευκαρίτικο τταβά, αρνάκι κλέφτικο κ.ά.
(24342780) πλατεία Βαβατσινιάς, επ. Λάρνακας.

Γιάννης
Τι θα έλεγες για μια εκδρομή μέχρι τον Κάθηκα; Το χωριό που πέρα από τα αμπέλια και τα κρασιά του φημίζεται και για τις πολύ νόστιμες γεύσεις της ταβέρνας Γιάννης. Τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα θα σε καταπλήξουν. Όχι όμως τόσο όσο τα κουλουράκια με χαρουπόμελο (κιρκιλλούθκια) που θα σου φέρουν στο τέλος!
(26633533) Κάθηκας, επ. Πάφου.

Εξοχή
Λίγο έξω από το χωριό Φρέναρος, στο δρόμο προς τις Βρυσούλες, θα βρεις την “Εξοχή”. Μια ταβερνούλα όπου όλα είναι υπέροχα και φρεσκότατα. Δοκίμασε μανιταράκια με ρόκα και αβγά, σεφταλιές, χοιρινά σουβλάκια, λουκάνικα και πατατούλες, αλλά και steak Diane και Pepper steak, σε μεγάλες μερίδες με ρύζι, τηγανητές πατάτες ή πατάτα οφτή με λαχανικά. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ έχει ζωντανή μουσική.
(23741995) Γιασουμή Κιλέ 70, Φρέναρος (δρόμος Φρενάρου – Βρυσούλων), ελ. επαρχία Αμμοχώστου. Δ-Σ 12.00-23.00 (Κ μόνο μεσημέρι).