ΑΠΟΕΛ: Ποιά είναι η Φλόρα Ταλίν;

ΑΠΟΕΛ: Ποιά είναι η Φλόρα Ταλίν;

Με την πρωταθλήτρια Εσθονίας θα αγωνιστεί ο ΑΠΟΕΛ στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι «Γαλαζοκίτρινοι» πρέπει να αλλάξουν αρκετά πράγματα ώστε να καταφέρουν να φθάσουν στο ζητούμενο που είναι η πρόκριση.

Η Φλόρα Ταλίν σαφώς και είναι μια υποδεέστερη ομάδα απ’ τον ΑΠΟΕΛ, όμως όπως είδαμε και στην περίπτωση της Σούντουβα δέκα λεπτά ήταν αρκετά ώστε οι «Γαλαζοκίτρινοι» να πάθουν το πατατράκ. Αυτό θα πρέπει να προσέξουν στον ΑΠΟΕΛ και να τους γίνει μάθημα. Δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Η αντίπαλος των πρωταθλητών είναι η πλέον ιστορική ομάδα της Εσθονίας. Στα 27 χρόνια που υπάρχει το πρωτάθλημα της Εσθονίας, η Φλόρα Ταλίν έχει φθάσει στον τίτλο 11 φορές. Μάλιστα την περσινή σεζόν το έπραξε αυτό με μόλις 2 ήττες σε 36 αγώνες. Παράλληλα επιθετικά ο μέσος όρος της ομάδας στην περσινή σεζόν ήταν σχεδόν 3 (2.77) τέρματα ανά παιχνίδι, κάτι που από μόνο λέει πολλά.

Στο ρόστερ της Φλόρα Ταλίν υπάρχουν μόλις δυο ξένοι ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για ένα Φιλανδό αμυντικό και ένα Γεωργιανό μέσο. Το μεγαλύτερο όπλο όμως της Φλόρα δεν κρύβεται στους ποδοσφαιριστές, όπου έχει και κάποια μέλη της Εθνικής Εσθονίας στο ρόστερ της, αλλά στο γήπεδο της. Στο φετινό πρωτάθλημα η Φλόρα είναι αήττητη στην έδρα της (στο πρωτάθλημα), ενώ τα προηγούμενα δυο χρόνια γνώρισε μόλις δυο ήττες.

Γενικότερα η Φλόρα Ταλίν είναι μια αρκετά καλή ομάδα. Έχει δυνατότητες στο επιθετικό κομμάτι, έχει και κάποια κενά στην άμυνα. Από πλευράς ποιότητας δεν τίθεται ζήτημα, όμως η ουσία είναι ο ΑΠΟΕΛ να εμφανιστεί όπως πρέπει και να πάρει την ουσία. Κάτι που έλειψε πραγματικά στα δυο παιχνίδια με τη Σούντουβα.