Απόπειρα φόνου Ροδοθέου: Ενώπιον δικαστηρίου οι ύποπτοι

Απόπειρα φόνου Ροδοθέου: Ενώπιον δικαστηρίου οι ύποπτοι

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι τρεις ύποπτοι που συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών για εντοπισμό των δραστών της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου.

Πρόκειται για δύο Ελληνοκύπριους και ένα αλλοδαπό ηλικίας 37, 34 και 26 ετών, εναντίον των οποίων διερευνώνται τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας φόνου, παράνομης κατοχής όπλου και εκρηκτικών υλών, αλλά και το αυτόφωρο αδίκημα της κατοχής παράνομης περιουσίας.

Οι τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν σε σχέση με τη μοτοσικλέτα που εντοπίστηκε πλησίον της ΠΕΟ στη Παλλουριώτισσα, η οποία μοιάζει με τη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες της απόπειρας φόνου.

Τη μοτοσικλέτα, ως εκείνη που τον ακολουθούσε και στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες που πυροβόλησαν εναντίον του αναγνώρισε ο Νίκος Ροδοθέου.

Προφορικά ανακρινόμενοι και οι τρεις ύποπτοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη, προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Για την ίδια υπόθεση, η Αστυνομία καταζητεί άλλα δύο πρόσωπα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης από τις περιοχές που διαπράχθηκε η απόπειρα φόνου και που εντοπίστηκε η μοτοσικλέτα.