Χαμπιαούρης: Έχουμε κατά νου κάποια μέτρα – Δεν είναι αυτοσκοπός

Χαμπιαούρης: Έχουμε κατά νου κάποια μέτρα – Δεν είναι αυτοσκοπός

Στο δημοτικό σχολείο Επισκοπής παρευρέθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας, Χαμπιαούρης, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το άνοιγμα του σχολείου.

Είμαστε εδώ για λύνουμε προβλήματα και να δίνουμε λύσεις άμεσες και όπου μπορούσε σημείωσε.

Ο ίδιος ευχαρίστησε την ΑΗΚ για την άμεση ανταπόκριση τον υπουργός ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη και τις τεχνικές υπηρεσίες.

Ερωτηθείς για την 48ωρη απεργία ανέφερε ότι θα μελετηθεί το θέμα σε συντονισμό με τον Γενικό Εισαγγελέα προσπαθώντας να δοθούν λύσεις για τα παιδιά.

Έχουμε ζητήσει συνάντηση από τον Γενικό Εισαγγελέα, ως διυπουργική επιτροπή για να συζητηθεί το όλο θέμα, ανέφερε.

Για να προσθέσει ότι: «Έχουμε κατά νου κάποια μέτρα αλλά δεν είναι αυτοσκοπός».

Παράλληλα, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση έχει αρχίσει και όλοι πρέπει να δουν τα προβλήματα στην ουσία τους για να βγει νικητής ο μαθητής και το δημόσιο σχολείο.

Κληθείς να απαντήσει, αν τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά κατά την 48ωρη απεργία ο άφησε ανοιχτό το ζήτημα παραπέμποντας σε συνάντηση που θα έχει με τους οργανωμένους γονείς.

Την ίδια ώρα δήλωσε αισιόδοξος, λέγοντας ότι θέλει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο, ευελπιστώντας ότι μέσα από αυτή την τρικυμία θα ανοίξει ο διάλογος για να λυθούν τα προβλήματα στη δημόσια Παιδεία

Σε σχέση με τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα για την πρόσληψη αδιόριστων και συνταξιούχων κατά την 48ωρη απεργία, ο υπουργός Παιδείας δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.

Τέλος ο υπουργός Παιδείας, έστειλε μήνυμα ενότητας και διαλόγου.