Χαραλαμπίδης: «Ήταν μια μεγάλη μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό» Για την επίσκεψη των Legends 2004 στην Κύπρο

Χαραλαμπίδης: «Ήταν μια μεγάλη μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό» Για την επίσκεψη των Legends 2004 στην Κύπρο

Στη μεγάλη επίσκεψη των Legends 2004 στην Κύπρο για τον σημερινό αγώνα futsal με πρώην διεθνείς Κύπριους ποδοσφαιριστές αναφέρθηκε ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης.

Ο παλαίμαχος άσος μεταξύ άλλων και του Παναθηναϊκού και νυν υπεύθυνος στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης Εθνικών ομάδων Κύπρου Futsal, μίλησε στους Μιχάλη Τσόχο και Βασίλη Σαμπράκο και περιέγραψε τις προηγούμενες επισκέψεις των Legends ενώ αναφέρθηκε και στη δική του δράση από τη στιγμή που αποχώρησε από την ενεργό δράση.

«Ήταν μεγάλη η συγκίνηση, η χαρά και η τιμή που υποδεχτήκαμε τους Legends 2004, με τους οποίους θέλουμε να αναδείξουμε το fair play και το δίκαιο παιχνίδι. Για αυτό είχαμε και 3.000 μαθητές στην κερκίδα. Ο αγώνας είχε ενδιαφέρον και πιστεύω ότι το χάρηκαν τα παιδιά όπως και εμείς. Θέλω πραγματικά να τους ευχαριστήσω που ήρθαν.

Έχουν ξαναέρθει στην Κύπρο για να παίξουν πριν τέσσερα χρόνια, όμως αυτό ήταν λίγο διαφορετικό. Προηγήθηκε μια συνέντευξη Τύπου, ακολούθησε γεύμα και επίσκεψη στο προεδρικό μέγαρο καθώς ήθελε να τους συναντήσει ο Νίκος Αναστασιάδης και μάθαμε πολλά πράγματα από όσα καθήλωσαν τον κόσμο το 2004. Νομίζω πως ήταν μια μεγάλη μέρα για τον κυπριακό αθλητισμό. Η αποστολή των Legends αλλά και η δική μας εδώ στην Κύπρο είναι να δώσουμε στην κοινωνία αυτά που ο ίδιος ο αθλητισμός μας έχει δώσει. Είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα μέσα από το οποίο θέλουμε να ανταποδώσουμε στην κοινωνία όσα μας έχει χαρίσει, αυτό είναι το fair play».

Για το εάν υπάρχει ανταπόκριση: «Χθες η αίθουσα στο προεδρικό μέγαρο ήταν γεμάτη και σήμερα το γήπεδο ήταν κατάμεστο από 3.000 μαθητές. Κάποιες τέτοιες μέρες μπορούν να περάσουν πολλά περισσότερα πράγματα από μια μέρα στο σχολείο».

Για τα όσα κάνει αφού αποσύρθηκε: «Τον τελευταίο χρόνο κάνω πολλά πράγματα, σταμάτησα τον Οκτώβριο μετά από 20χρονια. Στην UEFA μαζί με τον Ζήση Βρύζα, τον Γιάννη Αμανατίδη και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο ακολουθούμε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει να κάνει με τη διοίκηση του ποδοσφαίρου. Εργάζομαι παράλληλα και στην κυπριακή Ομοσπονδία και έτσι μπορώ να δώσω πράγματα. Το δεύτερο πράγμα είναι ο εθελοντισμός. Προσπαθούμε να βοηθούμε οικογένειες και γενικά να δίνουμε πράγματα στην κοινωνία μας. Τρέχω ένα πρόγραμμα το οποίο είχε πολλές δράσεις για φέτος και ολοκληρώθηκε με τους Legends του 2004, με τους οποίους στείλαμε το μήνυμα σήμερα. Θέλω να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ Κύπρου που βοήθησε πολύ, αλλά και τους πρωταθλητές του 2004 που ήρθαν εδώ και περάσαμε μαζί το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι».

Για το ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη με τη δική του «φουρνιά» ποδοσφαιριστών στην Κύπρο: «Τα τελευταία σχεδόν πέντε χρόνια έχουμε σημαντική μείωση στα λεπτά συμμετοχής των Κύπριων ποδοσφαιριστών. Εμείς πονάμε σε αυτό και γι αυτό έχουμε περάσει κάποιους κανονισμούς ώστε να το βελτιώσουμε. Για παράδειγμα οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν 2 παίκτες από την Κύπρο στην ενδεκάδα τους, διαφορετικά πληρώνουν πρόστιμο. Υπάρχουν σύλλογοι που δεν το τηρούν και πληρώνουν το πρόστιμο. Ταλέντο υπάρχει αλλά παίζει ρόλο από το τι ευκαιρίες θα πάρει κανείς για να αναδειχθεί. Σίγουρα δεν είμαστε Βραζιλία, όμως προσπαθούμε να δώσουμε έμφαση στον νεαρό ποδοσφαιριστή. Στην Κύπρο είναι τεράστια η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Έχουμε κάνει έρευνα με την UEFA που μας έδειξε ότι για την Κύπρο είναι ένα “τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο” το ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι τα παιδιά όσο μεγαλώνουν να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες».