Eden Resort Wellness Rehabilitation Center – Χρίστος Πίττας

Eden Resort Wellness Rehabilitation Center - Χρίστος Πίττας

Μιλήσαμε με τον κύριο Χρίστο Πίττα γενικό διευθυντή του Eden Resort Wellness Rehabilitation Center και μοιράστηκε μαζί μας το όραμα για την δημιουργία αυτού του καινοτόμου resort!

Είστε οικονομολόγος , σύμβουλος επιχειρήσεων, και έχετε δική σας επιχείρηση. Επίσης διευθύνετε μια καινοτόμα επιχείρηση όπως το Eden Seniors Resort. Μιλήστε μας για αυτήν την πραγματικά νέα, καινοτόμο επιχειρηματική δράση                                                                      

Το Eden Seniors Resort είναι πραγματικά μια νέα, καινοτόμος επιχειρηματική δράση γιατί αποτελεί το μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή. Η μοναδικότητα του ευρίσκεται στο σχεδιασμό του, στην κατασκευή του αλλά και στο πακέτο των διευκολύνσεων και εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες του. Τόσο οι εγκαταστάσεις και διευκολύνσεις που παρέχουμε όσο και οι υπηρεσίες είναι σχεδιασμένα και οργανωμένα για να παρέχουν ευέλικτα προγράμματα, διαμονής, διατροφής, ιατρικής παρακολούθησης, νοσηλείας, αποκατάστασης, ευεξίας και δραστηριοτήτων προσαρμοσμένα στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις ιδιαιτερότητες του κάθε πελάτη.

Image may contain: pool and table

Πλέον όλο και περισσότερες νέες επιχειρήσεις ολοένα και ανθούν.  Ως σύμβουλος επιχειρηματικότητας, ποιο είναι το μυστικό επικράτησης και ανάπτυξης μιας επιχείρησης σε σημείο που να είναι επικερδής για τον επιχειρηματία και την κοινωνία ;

 

Η ζωή γενικά όπως και η οικονομία και οι επιχείρησεις νέες ή υφιστάμενες καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές προσκλήσεις σε ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει και μεταβάλλεται. Πιστεύω ότι το μυστικό της επιτυχίας μιας επιχείρησης είναι αυτό ακριβώς να μπορούν να παρακολουθούν τις αλλαγές και να προσαρμόζονται ανάλογα προσφέροντας το προϊόν που καθημερινά αναζητά ο πελάτης σε μοναδική μορφή, υψηλή ποιότητα και προσιτή τιμή.

 

Τι είναι και πότε άρχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του το Eden Seniors Resort;

 

Το Eden Seniors Resort είναι ένα θέρετρο παροχής υπηρεσιών φιλοξενίας, διαμονής, ιατρικής παρακολούθησης, νοσηλεία, αποκατάστασης, ευεξίας και δραστηριοτήτων σε άτομα τρίτης ηλικίας ακόμα και κάποιας νεότερης ηλικίας είτε για ολιγοήμερη είτε για μακροχρόνια διαμονή. Το Eden άρχισε την λειτουργεία του την 1η Μαρτίου 2018.

 Ποιες είναι οι υπηρεσίες αυτές; Και σε ποιους απευθύνεται;

 

Οι κατάλογος των υπηρεσιών που προσφέρουμε είναι μακρύς. Κάποιες από τις υπηρεσίες που έχω ήδη αναφέρει και πιο πάνω είναι η διαμονή σε κοινόχρηστους χώρους εφάμιλλα 5αστερου ξενοδοχείου, πλήρη διατροφή, ιατρική παρακολούθηση, νοσηλευτική φροντίδα, φυσιοθεραπεία και αποκατάσταση, ευεξία και δραστηριότητες. Το Eden διαθέτει 54 δίκλινα και μονόκλινα δωμάτια και 9 σουίτες, σαλόνια και χώρους ανάπαυσης, και παιχνιδιών, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και εστιατόριο, μπαρ, εξωτερική πισίνα, εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα, τζακούζι, γυμναστήριο, κήπο και χώρους για περιπάτους, ανοικτούς χώρους ανάπαυσης και κοινωνικοποίησης. Το θέρετρο μας και οι υπηρεσίες του απευθύνονται σε όλο τον κόσμο μέσης και τρίτης ηλικίας που έχουν ανάγκη από ξεκούραση, ασφαλή διαμονή, φροντίδα και παρακολούθηση, αποκατάσταση, ευεξία και κοινωνικοποίηση.

Είναι το μοναδικό στο είδος του Resort στη Κύπρο και στις Μεσογειακές χώρες. Αυτή η πρωτότυπη ιδέα πως προήλθε, ποια ήταν η αφορμή και ποια η ανάγκη για να δημιουργηθεί αυτός ο πολυτελής χώρος διαμονής και αποκατάστασης ηλικιωμένων;

 Το όραμα των δυο επενδυτών του κ. Αντώνη Δημητρίου και του κ. Samir Hizaji να προσφέρουν αναβαθμισμένες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους ηλικιωμένους, πράγμα που έλειπε από τον τόπο μας μέχρι σήμερα, έφερε την δημιουργία του Eden Seniors Resort. Η υλοποίηση αυτού του οράματος των επενδυτών και αναγνώριση του δικαιωμάτος των ανθρώπων που εργαστήκαν ολόκληρη ζωή για να μας προσφέρουν όσα εμείς και τα παιδιά μας απολαμβάνουμε σήμερα, να έχουν μια άνετη ζωή αποτελούν την δική μας αποστολή.

 Που βρίσκονται και τι περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του Eden resort

Το Eden Seniors Resort βρίσκεται στη Τερσεφάνου σε λόφο με πανοραμική και απρόσκοπτη θέα προς την υπαίθρια φύση και την θάλασσα.

Image may contain: sky, pool, cloud and outdoor

 

Ποιο είναι το επιστημονικό προσωπικό που επανδρώνει το Eden Resort?

Το επιστημονικό προσωπικό του Eden περιλαμβάνει γιατρό, προσοντούχους και αδειούχους νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, γυμναστές, κλινική διατροφολόγο, εργοθεραπεύτρια και μασέρ. Διαθέτουμε επίσης και ευρύ δίκτυο συνεργατών από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, βιολόγους και χημικούς, ακτινολόγους, θεραπευτές ευεξίας, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς. Επίσης έχουμε συνεργασία με κορυφαία ιδιωτικά νοσηλευτήρια για περίπτωση ανάγκης εξειδικευμένης ιατρικής περίθαλψης αν και όταν υπάρξει ανάγκη ή και επιθυμία του ασθενή.

Ποιες άλλες δραστηριότητες έχετε εντάξει στο πρόγραμμα σας για τους πελάτες σας?

Για την απασχόληση , την ευεξία και την κοινωνικοποίηση των ασθενών πελατών μας έχουμε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων αλλά να αναφέρω μερικές επιγραμματικά:

 • Διαθέτουμε βιβλιοθήκη για διάβασμα
 • Επιτραπέζια παιχνίδια ατομικά και ομαδικά.
 • Οργανωμένες ειδικές βραδιές (Κυπριακή, Ελληνική κ.λπ.).
 • Βραδιά τόμπολας.
 • Εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς με ιστορικό, πολιτιστικό ή ψυχαγωγικό ενδιαφέρον.
 • Μαθήματα κηπουρικής, μαγειρικής.
 • Γευσηγνωσίες, wine tasting.

 • Θεραπείες μέσω τεχνών (μουσικοθεραπεία, χοροθεραπεία, ζωγραφική, θεατροθεραπεία).
 • Yoga.
 • Thai Chi.
 • Περιποίηση νυχιών.
 • Κουρέα/ κομμωτήριο.

Είναι «ανοιχτό» στο να δέχεται επισκέψεις η διαμονή από τους οικείους των πελατών σας;

Το θέρετρο μας είναι ανοικτό και επιδιώκει τις επισκέψεις από μέλη της οικογένειας και από φίλους των ασθενών/ πελατών γιατί η παρουσία τους βοηθά στην καλή ψυχολογία και των μεν και των δε. Επίσης με πολύ μικρό ποσό €15/ βράδυ μπορούν κάποια μέλη της οικογένειας να διανυκτερεύσουν σε δίκλινο δωμάτιο με τον δικό τους άνθρωπο. Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ μπορούν να δέχονται επισκέψεις.

No automatic alt text available.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου χώρου πως μπορεί να βοηθήσει ευρύτερα την κοινωνία και συγκεκριμένα στην ψυχοσωματική κατάσταση των ατόμων τρίτης ηλικίας που διαβιούν εκεί; ( ευκολία διακίνησης και αποκατάστασης ηλικιωμένων, δεν επιβαρύνονται τα παιδιά τους, κίνητρα στους ηλικιωμένους, ελπίδα ζωής, αποφυγή μοναξιάς και αυξημένο βιοτικό επίπεδο  κτλ.)

Στο θέρετρο μας οι πελάτες νιώθουν σαν στο σπίτι. Χαρακτηρίζουμε το θέρετρο μας το σπίτι των πελατών μας μακριά από το σπίτι τους (home away from home). Καταρχήν ο σχεδιασμός, η λειτουργικότητα και το περιβάλλον είναι πολύ ανθρώπινο και φιλικό προς τον πελάτη και τον κάθε επισκέπτη. Ο πελάτης απολαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που θα είχε σε ένα νοσοκομείο, ένας οίκο ευγηρίας, ένα κέντρο αποκατάστασης και φροντίδας, με αγάπη, ανθρωποκεντρικό περιβάλλον, σε καθαρές, μοντέρνες και ποιοτικά αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις νιώθοντας ότι είναι σε πολυτελές ξενοδοχείο. Με αυτές τις μοναδικές υπηρεσίες βελτιώνεται η ψυχολογία, επιτυγχάνεται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα η αποκατάσταση της υγείας του και επαναφορά του ασθενή στη κοινωνική ζωή χωρίς την ταλαιπωρία της οικογένειας του αφού εδώ απολαμβάνει ολοκληρωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες. Οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς έχουν μια καλύτερη ζωή, ποιοτική με ψηλό βιοτικό επίπεδο, βελτιωμένη ψυχολογία με ελπίδα και όρεξη για ζωή. Μια από τις αποστολές μας είναι να προσφέρουμε καθημερινά περισσότερα πράγματα που δικαιούνται να ζήσουν και να απολαύσουν στην ζωή τους οι ηλικιωμένοι μας. Προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινά αυτό που λέει το σλόγκαν μας στο ενημερωτικό μας φυλλάδιο και στην ιστοσελίδα μας ‘’ Αξίζετε να ζήσετε πολλά’’.

Οι τιμές σας θεωρούνται συμβατές προς όλους η αφορούν μεσαία εισοδηματική τάξη και άνω;

Οι τιμές μας είναι πολύ προσιτές για όλες τις εισοδηματικές τάξεις. Υπάρχουν οικονομικά πακέτα όπως και πακέτα που απευθύνονται σε ανθρώπους που αναζητούν το κάτι παραπάνω. Ασφαλώς τα πάντα κρίνονται από τις υπηρεσίες και ανάγκες που ζητά να έχει ο κάθε πελάτης ανάλογα και με την περίπτωση ή την κατάσταση της υγείας του. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι το οικονομικότερο πακέτο αρχίζουν από τα €1500/ τον μήνα χωρίς ΦΠΑ.

Ποιο το όραμά σας και τα μελλοντικά σας σχέδια ;

Το όραμα μας είναι να εκπληρώσουμε την αποστολή μας στο ακαίρεο, να προσφέρουμε στον ψηλότερο δυνατό βαθμό και επίπεδο τις υπηρεσίες μας ούτως ώστε οι ηλικιωμένοι και γενικότερα οι πελάτες μας να απολαβάνουν την ζωή που τους αξίζει. Μέσα από την συνεχή βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών μας αλλά και τον εμπλουτισμό τους με νέες πρωτοποριακές τεχνολογίες, τεχνογνωσίες και καινοτομία να καταστήσουμε το Eden Seniors Resort όχι μόνο το μοναδικό στο είδος του, που ήδη είναι, αλλά πρωτοπόρο, κορυφαίο και πρότυπο για την Κύπρο και τον μεσογειακό γεωγραφικό χώρο. Είναι ένα πολύ φιλόδοξο όραμα και αποστολή αλλά τόσο οι επενδυτές όσο και η διεύθυνση και το προσωπικό μας πιστεύουμε σε αυτό το όραμα και με συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνουμε καθημερινά τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους ψηλούς στόχους που θέσαμε.

 

Το όραμα των δυο επενδυτών του κ. Αντώνη Δημητρίου και του κ. Samir Hizaji να προσφέρουν αναβαθμισμένες και πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους ηλικιωμένους, πράγμα που έλειπε από τον τόπο μας μέχρι σήμερα, έφερε την δημιουργία του Eden Seniors Resort. Η υλοποίηση αυτού του οράματος των επενδυτών και αναγνώριση του δικαιωμάτος των ανθρώπων που εργαστήκαν ολόκληρη ζωή για να μας προσφέρουν όσα εμείς και τα παιδιά μας απολαμβάνουμε σήμερα, να έχουν μια άνετη ζωή αποτελούν την δική μας αποστολή.