Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2

images

Η Ευρώπη ξεκίνησε σαν ένα όραμα και μετά εξελίχτηκε σε οικονομική δύναμη. υπάρχει έντονη αμφισβήτηση της ευρωπαϊκής πορείας και ολοκλήρωσης. Τεραστία  η οργή τον ευρωπαίων πολιτών και ο  σκεπτικισμός σε ότι έχει να κάνει με την Ευρώπη.

Βάση στατιστικών στοιχείων  ένας τους 4 ευρωπαίου ζουν κάτω από τα όρια τις φτώχιας. Δυστυχώς έχουμε  33 εκ. ανέργους μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση αριθμός που  ενισχύει τη ξενοφοβία και το ρατσισμό . Παρόλα αυτά αν κοιτάξει κάνεις την πορεία της Ευρώπης θα δει πως έχει κάνει τρομερά άλματα η Ευρωπαϊκή Ένωση . Όπως δήλωσε ο ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ  κ. Σοφοκλής Σοφοκλέους στον ο Σωτήρης Παπαδόπουλο στο κεντρικό στούντιο του κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με την  συμμετοχή της Κύπρου στην Ευρώπη έχουμε κερδίσει . Η φωνή μας έχει ακουστεί και ακούγετε στην Ευρώπη οι παρεμβάσεις μας είναι κέρδος και ήμαστε παρόντες στην διαμόρφωση των αποφάσεων που έχουν να κάνουν με την πορεία της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Όσο και αν αμφισβητούμε πολιτικούς και προγράμματα , τόνισε ο κ. Σοφοκλέους την ίδια την Ευρώπη δεν νομιμοποιούμαστε ταυτόχρονα αύτη η αμφισβήτηση να είναι αμφισβήτηση του καναπέ. Αύτη είναι η ώρα που οι πολίτες όσο οργή και να έχουν πρέπει να πάνε στις κάλπες και να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους αύτη τη πορεία.

Μπορείτε να ακούσετε τις ολοκληρωμένες  δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΕΔΕΚ A στο podcast που ακολουθεί

images

Παρά την πικρία και αποστροφή που νιώθει ο λαός για την Ευρώπη σήμερα πρέπει να χαμογελάμε για τα τελευταία 5 χρόνια  ως κύπριοι όπως δήλωσε η ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Ελένη  Θεοχάρους στον Σωτήρη Παπαδόπουλο γιατί δεν χάσαμε ψηφοφορία . Όλες  τις μεγάλες προκλήσεις που μας έχουν απασχόλησε και έφτασαν στις επιτροπές τις κερδίσαμε τόνισε η κ. Θεοχάρους.  Δημιουργήσαμε σημαντικές συμμαχίες σε όλους τους κομματικούς χώρους στο Ευρωκοινοβούλιο .

Ο πολίτης έχει δίκιο να αγωνιά και να οργίζετε γιατί υπήρξαν δυσχέρειες και στρεβλώσεις. Η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση έγινε με ταχύτατους ρυθμούς δήλωσε η κ Ελένη θεοχάρους με αποτέλεσμα αυτά που εισπράτταμε να είναι μόνο τα αρνητικά της ευρωπαϊκής ένωσης και όχι τα θετικά από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση .Πρέπει να αναλογιστούμε και τις ευθύνες μας ως κράτος και ως ο λαός γιατί  με την ανοχή ή την ψήφο του οδήγησε στον τομέα διαχείρισης της εξουσίας άτομα τα οποία αποδείχτηκαν κατώτερα τον περιστάσεων και επέτρεψαν να εκδηλωθεί όλο αυτό το φοβερό οικονομικό σκάνδαλο.

Η Ευρώπη  είναι ένας  χώρος όπου η κάθε φωνή έχει την δυνατότητα  να ακούγετε οι πολίτες μπορούν να ψηφίζουν και να καθορίζουν πολιτικές μπορούμε να καθορίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρώπη.

Μπορείτε να ακούσετε τις ολοκληρωμένες  δηλώσεις της κ. θεοχάρους  στο podcast που ακολουθεί

images