Ένα μπουκέτο για σένα!

Ένα μπουκέτο για σένα!

bouquet

Η νυφική ανθοδέσμη αποτελεί μέρος της εικόνας της νύφης και χρειάζεται την ανάλογη σημασία.
Ποια λουλούδια σας αρέσουν, ποια σας φτιάχνουν τη διάθεση και ποια χρώματα προτιμάτε, είναι τα πρώτα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε πριν επιλέξετε το μπουκέτο σας. Από την άλλη, το ύφος το γάμου σας και ασφαλώς το νυφικό σας, είναι τα στοιχεία που θα λάβετε υπόψη πριν την τελική σας επιλογή.

ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ

• Ένας επίσημος γάμος, επιβάλλει ανθοδέσμη ανάλογου ύφους. Μια καλή επιλογή είναι η ανθοδέσμη σε σχήμα καταρράχτη ή ένα πλούσιο στρογγυλό μπουκέτο.

• Για μοντέρνο, ιδανική λύση είναι μια μικρή κυκλική ανθοδέσμη ή μια σύνθεση από ορχιδέες. Μοντέρνα επιλογή είναι μια σύνθεση από εξωτικά ασυνήθιστα φυτά ή και ακόμα, ένα λουλούδι μόνο του.

• Το λιτό στυλ, χρειάζεται μια ανθοδέσμη αντίστοιχα λιτή, χωρίς αυτό να σημαίνει και φτωχή ή καθόλου εντυπωσιακή. Όμορφη επιλογή είναι μια μικρή σφαίρα λουλουδιών που θα κρέμεται από το χέρι ή λίγα τριαντάφυλλα δεμένα απλά με μια κορδέλα.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΥΦΙΚΟΥ

Αν το νυφικό είναι πλούσιο με φουρό ταιριάζει μια ανθοδέσμη μεγάλη και πλούσια  ή μια ανθοδέσμη σε σχήμα καταρράχτη, από ένα μόνο είδος λουλουδιών. 

Για κοντό νυφικό πάρτε ένα συμπαγές μπουκέτο σε σχήμα σιντριβανιού.

Σε ένα λιτό φόρεμα
ταιριάζει μπουκέτο ανάλογης αισθητικής και κομψότητας. Το ιδανικό είναι ένα μικρό, χωρίς πολλά χρώματα.

Για νυφικό με ουρά,
ταιριάζει ανθοδέσμη σε σχήμα καταρράχτη.

Αν είναι σε γραμμή Α η καλύτερη επιλογή θα ήταν μια μακριά ανθοδέσμη με λίγα, αλλά εντυπωσιακά λουλούδια με μακρύ στέλεχος.

Σε νυφικό με βαρύ μπούστο και κέντημα, ταιριάζει μια απλή ανθοδέσμη.

Ένα μακρύ νυφικό, συνδυάζεται με ογκώδες μπουκέτο λουλουδιών ή και ένα λουλούδι μόνο του.

Αν θα βάλετε κάποιο ταγιέρ
, αντί για νυφικό, η ανθοδέσμη θα πρέπει να είναι λιτή και κομψή.