Ένας Σεπτέμβριος με δύο δράματα και δύο κωμωδίες

Ένας Σεπτέμβριος με δύο δράματα και δύο κωμωδίες

Οι παραστάσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος συνεχίζονται και τον Σεπτέμβριο με δύο παραγωγές να προέρχονται από το Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος και δύο αριστοφανικές κωμωδίες από την Ελλάδα

Άλκηστις του Ευριπίδη
Η Fresh Target Theatre Ensemble μετά τη συμμετοχή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος τον περασμένο Ιούλη, επιστρέφει αυτό τον μήνα και πάλι με την ‘Άλκηστη’ του Ευριπίδη για μία ακόμη παράσταση στη Λευκωσία. Το έργο αναφέρεται στον μύθο που θέλει τον θεό Απόλλωνα, να δίνει προνόμιο στον Άδμητο, βασιλιά της πόλης των Φερών να μπορεί να αποφύγει το θάνατο, αν κάποιος άλλος δεχτεί να πεθάνει στη θέση του. Όλοι, όμως, αρνούνται να πεθάνουν για χάρη του, εκτός από τη νεαρή γυναίκα του, την Άλκηστη. Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου. Παίζουν: Νιόβη Χαραλάμπους, Ανδρέας Παπαμιχαλόπουλος, Σπύρος Σταυρινίδης, Ανδρέας Κουτσόφτας, Γιάννης Καραούλης, Μυρσίνη Χριστοδούλου, Σάββας Μενοίκου. Χορός: The Amalgamation Choir.
Κυριακή 9 Σεπ, Σκαλί Αγλαντζιάς, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 70007705.

Τρωάδες του Ευριπίδη
Το Θέατρο Ένα μετά τη συμμετοχή του στο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος συνεχίζει τις παραστάσεις με την τραγωδία του Ευριπίδη ‘Τρωάδες’ στο Φεστιβάλ Αξιοθέας. Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Μια ιστορία που (συνεχώς) επαναλαμβάνεται. Σκηνοθεσία και ελεύθερη απόδοση κειμένου: Αντρέας Χριστοδουλίδης. Παίζουν: Έρικα Μπεγέτη, Κρίστη Παπαδοπούλου, Έλενα Χατζηαυξέντη, Τίνα Λεωνορά, Σωτήρης Μεστάνας, Μανώλης Μιχαηλίδης, Βασίλης Χαραλάμπους.
Τετάρτη 26-Κυριακή 30 Σεπ, Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Κύπρου, Αρχοντικό Οδού Αξιοθέας, Παλιά Λευκωσία, 20.30.

Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη
Μία ακόμη αθηναϊκή παράσταση έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο η οποία φέρει την υπογραφή του Αλέξανδρου Ρήγα. Ο γνωστός σεναριογράφος και σκηνοθέτης μας υπενθυμίζει τη σπουδαία κωμωδία του Αριστοφάνη διατηρώντας τον λόγο και το ύφος του αρχαίου κειμένου, εντάσσει την σύγχρονη ματιά στο αγαπημένο έργο του Αριστοφάνη με κάθε σεβασμό στο εικαστικό και δραματουργικό πλαίσιο του πρωτότυπου έργου. Οι Εκκλησιάζουσες που μας παρουσιάζονται από τον Αλέξανδρο Ρήγα, έρχονται κατευθείαν από την Αρχαία Αθήνα του 400 π.Χ. με τη μοναδική διαφορά ότι είναι διανθισμένες με μουσικές από όλη την Ελλάδα. Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος, Μελέτης Ηλίας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Σοφία Μουτίδου, Ησαίας Ματιάμπα, Ιβάν Σβιτάιλο κ.α.
Σάββατο 15 Σεπ, Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού / Κυριακή 16 Σεπ, Αμφιθέατρο Ιδαλίου, Λευκωσία, 21.00. Πληρ. 77777040.

Αχαρνής του Αριστοφάνη
Ακόμη μία ελληνική θεατρική παραγωγή θα δούμε πιθανότατα τον Σεπτέμβριο στην Κύπρο. Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο Παύλος Χαϊκάλης, ο Κώστας Κόκλας, ο Τάκης Παπαματθαίου και ο Ιωάννης Παπαζήσης αναλαμβάνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους για να μας μιλήσουν μέσα από το πρώτο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, για έννοιες όπως η ειρήνη και η δικαιοσύνη.
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας / Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών Λευκωσία, 21:00.  Εισιτήρια: 20-30ευρώ

Πηγή: timeoutcyprus