Ευεργετήθηκαν και φονιάδες, βιαστές και ναρκέμποροι

Ευεργετήθηκαν και φονιάδες, βιαστές και ναρκέμποροι

Φονιάδες που καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία, βιαστές που κοίμιζαν τα ενήλικα θύματά τους, παιδεραστές, καθώς και έμποροι ναρκωτικών συγκαταλέγονται στους κατάδικους που έλαβαν προεδρική χάρη την 1η/3/2018 με την ευκαιρία της επανεκλογής του Προέδρου Αναστασιάδη. Αποτέλεσμα να μειωθεί κατά ¼ η συνολική ποινή τους, όπως και όλων των VIP κατάδικων – πρώην αξιωματούχων που πρωταγωνίστησαν στο σκάνδαλο με τις μίζες του ΣΑΠΑ. Στους ευεργετηθέντες και ο πρώην ιδιοκτήτης των υπεραγορών Ορφανίδη, Χρήστος Ορφανίδης, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 42 μηνών από τον Σεπτέμβριο του 2017 για ακάλυπτες επιταγές ύψους €6,4 εκατ.

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχώρησε γενική προεδρική χάρη, με την ευκαιρία της επανεκλογής του, σε όλους τους κατάδικους που εκτίουν ποινή φυλάκισης εκτός των κατάδικων που εμπίπτουν στις ακόλουθες τρεις κατηγορίες:

1. Σε όσους εκτίουν ποινή φυλάκισης διά βίου. Πρόκειται για πρόσωπα που καταδικάστηκαν για φόνο εκ προμελέτης.
2. Σε όσους εκτίουν ποινή φυλάκισης για βιασμό ανήλικου προσώπου, για σεξουαλικά αδικήματα εναντίον ανήλικου προσώπου μέχρι τρίτου βαθμού συγγένειας (ανίψια, θείοι, θείες) και σεξουαλικά αδικήματα εναντίον προσώπων ή με πρόσωπο ηλικίας κάτω των 13 χρονών.
3. Σε όσους οι ποινές φυλάκισης που τους επιβλήθηκαν κρίθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι δεν είναι επαρκείς και καταχώρησε έφεση με στόχο την αύξησή τους.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε λύπη, προχθές, δημόσια προς το θύμα παιδεραστή και στην οικογένειά του για το γεγονός ότι ο παιδεραστής αποφυλακίστηκε έξι μήνες νωρίτερα με την προεδρική χάρη που παραχώρησε και μάλιστα, χωρίς να ενημερωθούν για την πρόωρη αποφυλάκισή του, μιας και το θύμα διαμένει στην ίδια κοινότητα με τον παιδεραστή.