Φόρμουλα 1: Καρό σημαία στο νήμα για Βερστάμπεν και Red Bull

Φόρμουλα 1: Καρό σημαία στο νήμα για Βερστάμπεν και Red Bull

Παρά το γεγονός ότι ο ενθουσιώδης Μονεγάσκος Τσαρλς Λεκλέρκ είχε την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος του αυστριακού Grand Prix, ο Μαξ Βερστάμπεν με προσπέρασμα στο 70ο και προτελευταίο γύρο, έκοψε πρώτος το νήμα δίνοντας στην Red Bull Racing την πρώτη νίκη της σεζόν. Ο Ολλανδός πιλότος έσπασε το νικηφόρο σερί της Mercedes στους πρώτους οκτώ αγώνες όπως επίσης και το αντίστοιχο του Λουίς Χάμιλντον στους πέντε τελευταίους αγώνες, κλέβοντας τη δόξα από τον 21χρονο πιλότο της Ferrari.

Ο Βρετανός οδηγός και πρωταθλητής της Φόρμουλα 1, περιορίστηκε στην πέμπτη θέση με τον ομόσταβλό του Βαλερί Μπότας να συμπληρώνει την τριάδα τερματίζοντας 18 δευτερόλεπτα μετά τον Τσαρλς Λεκλέρκ. Ενδιάμεσα των δύο οδηγών της Mercedes μπήκε σφήνα ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari, με την εικόνα στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των οδηγών να μην διαφοροποιείται. Η νίκη του Μαξ Βερστάμπεν αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς η Αυστρία είναι η χώρα η οποία φιλοξενεί την Red Bull Racing με τον Ολλανδό οδηγό να κάνει το back-to-back στην εν λόγω πίστα, επικρατώντας και πέρσι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το προσπέρασμα του Μαξ Βερστάμπεν στον Τσαρλς Λεκλέρκ στον 70ο γύρο εξετάζεται καθώς προκύπτει υποψία για επαφή των δύο μονοθέσιων με ευθύνη του μετέπειτα νικητή της κούρσας.